Neden Demir Döküm?

Neden Demir Döküm? 


Demir döküm insanlık tarihinin günümüze uzanan en eski pişirme yöntemlerinden biridir. En güvenli ve sağlıklı gereç olan demir döküm, doğadan gelen malzemesi ile doğal pişirme sunar. Pişirme sırasında ısınmaya başlayan demir döküm tavalar, ısıyı bütün yüzeye eşit miktarda yayar ve uzun süre yüzeyde muhafaza eder. Böylece, pişirilen besin değeri, suyu ve lezzeti hiçbir zaman azalmaz.

Demir döküm tava, bir tavadan fazlasını sunar. Her yere taşıyabileceğiniz bir fırın görevi görür.
Uzun süreli kısık ateşte yapılan pişirmelerde yiyeceğin kendi suyunu ve aromasını sirküle etmesini sağlar. Bunun yanında gözenekli yapısı sayesinde pişirme sırasında yemeğin aromasını emerek sonraki lezzet deneyimlerinde bu aromayı tekrar verip eşsiz lezzetler yaratır. Demir dökümün marifetleri lezzetle sınırlı kalmaz. Isı tutma özelliği ile ayrıca enerji tasarrufu da sağlar.

Malzemesi dolayısıyla diğer tavalara göre ağırdır fakat sunduğu lezzet de ağırlığı ile doğru orantılıdır. Demir gibi doğanın en dayanıklı maddelerinden biri kullanıldığı için, demir döküm tavalar nesilden nesile aktarılabilecek lezzet klasikleridir.