NE OKUYORUZ?

Ne okuyoruz?

Bu hafta yeme içme dünyasının tarihine biraz göz atalım istedik: “Yemek, Damak Tadının Tarihi”

Yemek, Damak Tadının Tarihi kitabında tarih öncesi damak tadının evrimi, Antik Yunan ve Roma dünyasının damak tatları, İmparatorluk Çin’inde damak tadı ve gastronomi, Ortaçağ İslam mutfağının doğuşu, Ortaçağ Avrupa’sında yemek ve damak tadı, Rönesans’tan sonra yemek modaları, 1800’den sonra yemek yenilikleri, 19. ve 20. yüzyıllarda Fransız mutfağı, restoranın gelişimi ve gastronominin önündeki yeni ufuklara kadar pek çok konu, uzman kalemlerin ilgi çekici yazıları ve 97’si renkli, 238 görsel malzemeyle anlatılıyor. Paul Freedman’ın kaleme aldığı bu detaylı çalışmayı Oğlak Yayıncılık bizlere ulaştırmış.

Bu doyurucu “Güzel Kitap”ı kaçırmayın…