Muskatlı Enginar

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Malzemeler

2 adet çanak enginar

100 gr bezelye

4 adet brokoli

1 adet soğan

1 adet portakalın suyu

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Muskat

Su

 

Tarif

Soğanları piyaz dilimleyin

Hecha Tencere 28 cm’de, zeytinyağı ile soğanları öldürünceyekadar kavurun.

Portakal suyunu un ile karıştırın.

Enginarları bütün olarak kavurduğunuz soğanlara ekleyin ve3-4 dakika kadar kavurun.

Üzerine unlu portakal suyunun yarısını ekleyin vekarıştırmaya devam edin. 5 dakika karıştırdıktan sonra kalan unlu portakalsuyunu sebzelerin üzerini ekleyin ve sebzelerin üzerini örtecek kadar su ilaveedin, kaynamaya bırakın.

Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısın ve enginarlaryumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pişmeye yakın tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ekleyin.Pişmeden 3-4 dakika kadar önce bezelye ve brokolilileri ekleyin ve daha sonaateşten alın.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]