Meksika Tortilla

MALZEME

2 su bardağı mısır unu

1 ufak kahve fincanı un

1 yemek kaşığı zeytinyağ

Çay kaşığının ucuyla tuz

1 su bardağından 1 parmak eksik su

YAPILIŞI

*Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun.

* Orta sert bir hamur olacak. Mısır ununun cinsine göre biraz ele yapışabilir, böyle olursa çok az daha ilave edebilirsiniz.

*Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparın ve iyi unlanmış tezgahta daire şeklinde açın. Tam daire olsun isterseniz bir kalıp ile kesebilirsiniz.

*Hecha 22 cm sahanı ısıtın. Açtığınız hamurları kurutmadan ısınmış sahanda ön ve arka yüzünü pişirin.

*Pişirdiğiniz hamurları ince ve silindir şeklinde bir kavananozun üzerine koyup kırmadan yarım daire olmasını sağlayın ve o şekilde soğutun.

*Tüm hamuru bu şekilde bitirin.
*Daha sonra içini, ister et, ister tavuk , isterseniz yeşillikle doldurup servis edin.

4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 30 dk Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5

-Hilal Dokuyucu-

Yorum Yapın