Mantar Kurabiye

MALZEME

125 gr tereyağı
1 yumurta
1 su  bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
3,5 su bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 yemek kaşığı kakao
YAPILIŞI
*Tereyağı ve yumurtayı bir kapta karıştırın.
*Üzerine kakao hariç tüm kuru malzemeyi ilave edip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
*Hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
* Çok az tereyağı ile yağlanmış Hecha 22 cm sahana kurabiyeleri dizin.
* Kakaoyu minik bir kaseye koyun. Ufak bir şişe kapağını önce kakaoya batırın sonra kurabiyelerin üzerine yavaşca bastırıp şekil verin.
*180 C’de önceden ısıtılmış fırında 12-15 dk pişirin.
-Hilal Dokuyucu-