Hatay-Yalancı Künefe

28 cm düz tava ve orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

Malzemeler 

250 gr çiğ kadayıf

1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

1 çay bardağı şeker

125 gr tereyağı

Muhallebisi için:

1 litre süt

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

2 tane damla sakızlı  ciklet(İsteğe bağlı)

Yapılışı

Kadayıf bıçakla ince ince doğrayın. Hecha tavada tereyağını eritip kadayıfı ekleyin. Kısık ateşte kadayıfı yakmadan hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Şekeri ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. Son olarak ceviz de katıp karıştırın. Ocaktan alınıp soğumaya bırakın.

Muhallebisi için: Orta boy Hecha tencereyi ocağa alın. Süt, un ve şekeri tencereye koyup orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ciklet de ilave edilip karıştırın. Muhallebinin üzeri göz göz oluncaya kadar pişirip ocaktan alın. Topak kalmamasına dikkat edin. Borcam tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin. Üzerine muhallebi döküp spatula yardımıyla düzeltin. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine dökün. Tatlının sıcaklığı geçince buzdolabına koyup 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.