Light makarna salatası

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Ihtiyaçlar: Hecha Ottoman Sığ Tencere

 

Malzemeler

1 paket Rigatoni makarna

1 bardak kornişon turşusu

1 bardak capari

1 bardak zeytin

1 bardak yoğurt

1 bardak light mayonez

1 tatlı kaşığı sirke

2 tatlı kaşığı hardal

1 tatlı kaşığı rezene tohumu

Tuz

Zeytinyağı

 

Tarif

İyi bir makarna nasıl pişirilir? Öncelikle su çok önemli. Sukaynarken suyu lezzetlendirmek için bol tuz ve az zeytinyağı ekleyin. Bolzeytinyağı kullanmayın, çünkü bol zeytinyağı kaynar suyun içinde trans yağadönüşür.

Demir döküm Tencere suyu sıcak tuttuğu için makarnayı biranda atabilirsiniz. Makarnayı pakette yazan süreye göre pişirin.

Kornişonları ince kesin.

Kornişon, zeytin ve capari’yi bir kasede karıştırın.

Başka geniş bir kasede yoğurt, light mayonez, sirke, hardalve rezene tohumunu bir çırpıcı yardımı ile karıştırın.

Makarnayı haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin. Normaldeböyle bir şeyi önermiyorum fakat makarna salatası yaptığınız için makarnanınsoğuk olması gerekiyor.

Makarnanın suyunu iyice süzün ve sıvı sosun olduğu kaseyekoyun.

Elinizle sos ve makarnayı karıştırın.

Diğer malzemeleri ekleyin.

Işte salatanız hazır, afiyet olsun!

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]