Kuru Meyve Soslu New York Steak

Malzemeler

1 dilim new york steak
1 bardak kuru erik
1 bardak kuru yaban mersini
1 bardak kuru incir
1 adet keçiboynuzu
1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
5 küp tereyağı
Tarçın çubuğu
1 demet nane
1 tutam un
1 bardak nar suyu

Hecha sos tenceresinde tereyağı ile kuru meyveler çok renk değiştirmeden kavrulur. Daha sonra içine pekmez, tarçın çubuğu, nane eklenerek tekrar kavrulur. Nar suyu ile çektirildikten sonra tarçın çubuğu içinden alınarak blenderdan geçirilir.
Döküm ızgara tavada 3 cm kalınlığında bir steak her iki tarafı 4’er dakika pişirilerek mühürlenir ve sos ile beraber servis edilir. Afiyet olsun! -Yağız İzgül-