Köri ve Bademli Arnavut Ciğeri

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Malzemeler

1 adet kuzu ciğeri

200 gr çiğ badem

100 gr un

40 gr toz köri

1 adet büyük boy soğan 

1 yemek kaşığı sumak

1 demet maydanoz

1 bardak süt

Ayçiçek yağı

Tarif

Kasabınızdan temizlenmiş ciğerinizi aldıktan sonra ciğerleri yıkayın ve küp şeklinde kesin.

Küp şeklinde kestiğiniz ciğerleri, köri tozu ile beraber 1-2 saat sütün içinde buzdolabında bekletin.

Bademleri 20 dakika kaynar suda bekletin ve sonrasında soyun. Soyduğunuz bademleri Hecha sos tenceresinde 3 dakika kavurun.

Bir kasenin içinde unu, köriyi ve bir tutam tuzu karıştırın.

Ciğerleri süzün ve un karışımına bulayın.

Hecha Skillet tencerenin içinde ayçiçek yağını kızdırın.

Bir tabağın üzerine mutfak havlusu koyup, tavanın yanına hazırlayın.

Ciğerleri 5 dakika üstü altın rengi olana kadar kızartın ve fazla yağını almak için mutfak havlulu tabakta bekletin.

Soğanları piyaz dilimleyin ve sumakla karıştırın.

Badem ve ciğeri karıştırın ve servis için sunuma hazırlayın.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]