Kinoalı Mücver Tarifi

Malzemeler

•2 adet orta boy kabak

•3 adet küçük boy yumurta

•1,5 yemek kaşığı haşlanmış Kinoa

•1/2 çay kaşığı tuz

•1 çay kaşığı karabiber

•1 tepeleme çorba kaşığı keçi lor peyniri

•1 çorba kaşığı rendelenmiş İzmir Tulum peynir

•2 çay kaşığı kabartma tozu

•3 adet yeşil soğan

•1/3 demet dereotu

•2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

Kabakları güzelce yıkadıktan sonra orta irilikte rendeleyin. Rendelenmiş kabakları bir kaba alın ve diğer tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın. Hecha tavanızı kızdırın ve yağ sürülmüş havlu kağıt ya da bir fırça yardımıyla hafifçe yağlayın. Pankek/krep yapar gibi düşünebilirsiniz. Hecha tavanıza belli aralıklarla birer çorba kaşığı mücver karışımınızı dökün ve kapağını kapatarak orta derece ateşte pişirin. Bir tarafı kızarınca spatula yardımı ile diğer tarafını çevirip aynı işlemi tüm karışım için tekrar edin.

Piştikten sonra üzerindeki az bir yağı alması için gene havlu peçete üzerine koyun. Yeniden tavayı hafifçe yağlayarak kalan harcı da pişirin. Yoğurt, sarımsak ve çörek otu ile hazırlayacağınız sosunuzla afiyetle yiyebilirsiniz.

[email protected]