Kimyonlu Bakla

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text el_title=”Kimyonlu Bakla” enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Malzemeler

200 gram iç bakla

100 gram bezelye

1 adet kırmızı kapya biberi

1 adet California sarı biber

1 adet soğan

1 demet dereotu

1 su bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kimyon tohumu

1 tutam kakule

Tuz

Karabiber

 

Tarif

Soğanları piyaz doğrayın.

Soğanları yarım su bardağı zeytinyağında kavururken kimyontohumunu ekleyin.

Soğanları öldürene kadar kavurduktan sonra iç baklayıekleyip, karıştırmaya devam edin.

3-4 dakika sonra julyen doğradığınız biberleri ekleyin vekarıştırmaya devam edin.

Sebzelerin üstü kapanacak şekilde tencereye su ekleyin.

Tuz, karabiber ve zeytinyağın kalanını ekleyin.

Bir taşımdan sonra altını kısın.

Baklaların yumuşamasına yakın bezelyeleri ekleyin ve 3-4dakika bekleyin.

Suyunu çekmeye yakın bir tutam toz kakule ekleyin ve ateştenalın.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]

Views: (155)