Kadayıflı Güllaç

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Malzemeler
 
5 yaprakgüllaç
3 bardakkadayıf
1/2 bardakfındık içi
750 ml süt
1 bardak şeker
1 yemek kaşığıgül suyu
4 yemek kaşığıtereyağı
 
Tarif
 
Şekerisıcak sütte çözün ve oda sıcaklığına getirin.
Sırası ilegüllaç yapraklarını istifleyerek, her kata dökerek 5 katı tamamlayın.
Benmariusulü tereyağını eritin.
Kadayıflarıayırın ve üzerinde eritmiş olduğunuz tereyağını gezdirin.
Bir sotetavasında tereyağına yatmış olan kadayıfları ve fındık içini 2-3 dakika soteleyin.
Güllaçtakullandığınız sütün 1/2 bardak kadarını gül suyu ile karıştırın.
Güllacınson katına sotelediğiniz kadayıfı serpin, üzerinde sütlü gül suyunu gezidirin.
 
Süslemesi size kalmış fakat bir ramazanklasiği nar tanesi öneririm.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row][ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][/ig_column][/ig_row]