Izgara Bonfile Salatası

24 cm ızgara tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/gril-tava/24cm-kare-izgara-tavalar/

Malzemeler

400 gr takoz bonfile

1 bardak zeytinyağı

2 sap biberiye

Tuz

Karabiber

1 paket yedikule marul

2 sap taze soğan

1 bardak çekirdeksiz hurma

1/2 demet bebe ıspanak

1 limon

1 tk dijon hardal

1 tutam rezene tohumu

Tarif

Bonfileyi 1/2 bardak zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye ile marine edin. Pişirmeye önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Hecha tavanızı kalan yağ ile ısınmasını bekleyin. Tava ısınırken; sosunuz için bir kasenin içinde kalan zeytinyağının yarısı, 1 limon, hardal ve rezene tohumunu çırpın.

Bir tabağın içinde yedikule marul, bebe ıspanaklar ve ince kıydığınız taze soğanı hazırlayın.

Tava ısındıktan sonra takoz bonfilenin tüm yanaklarını kahverengi oluncaya kadar mühürleyin, eti bir kenara alın ve 2-3 dakika bekletin.

Eti 2 cmlik dilimler halinde kestikten sonra çıkan dilimleri de parmak şeklinde kesin, pişme derecesinden memnun değilseniz bu noktada tavada 1-2 dakika daha dilimleri çevirebilrisiniz.

Dilimleri yaprakların üzerine dizin, hurmaları ilave edin ve son olarak sosu üzerinde gezdirin.