Ispanak Köklü Peynirli Kiş

MALZEME

2 su bardağı un
50 gr tereyağı oda sıcaklığında
1 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
İçi İçin:
7-8 adet yapraklı ıspanak kökü
300 gr labne
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
muskat rendesi
Bir fiske tuz

YAPILIŞI

* Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın
* Unu derin bir kaba koyun ve ortasını açın. Tereyağı, yumurta, süt, kabartma tozu, tuzu ekleyip yoğurun.
* Bu hamuru streç filme sarıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin.
*Ufak bir tencerede su kaynatın ve ıspanak köklerini 3 dk haşlayın. Daha sonra soğuk sudan geçirin renkleri solmasın. Havlu kağıt arasında kurulayıp suyunu alın.
* Un , yumurta, peynir, krema , muskat ve tuzu bir kapta iyice karıştırın.
* Hamuru dolaptan çıkartın ve 28 cm çapında açın.
*Hecha 22 cm sahanı tereyağı ile yağlayın. Hamuru sahana serin ve kenarlarını düzeltin. Çatalla tabanına bir kaç delik açın.
* Peynirli harcı kalıbın içine boşaltın.
* Ispanak köklerini üzerine dizin.
* 180 C’ de üzeri kızarana kadar 20 dk pişirin.
* Soğuk veya ılık olarak servis yapın.

-Hilal Dokuyucu-

Yorum Yapın