Hem Pratik Hem Lezzetli Sahur Tarifleri

Hem Pratik Hem Lezzetli Sahur Tarifleri

Beyaz Peynirli Patates Kızartması
4 Kişilik

Malzemeler
4 patates
150 gr. beyaz peynir
3 dal taze soğan
Çörek otu
Kişniş tohumu

Kızartmak için
Ayçiçek yağı

Nasıl Hazırlanır?
Patateslerin kabuklarını soyup küp doğradık ve ısıttığımız ayçiçek yağında kızarttık. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirdik. Beyaz peyniri küp doğrayıp bir kaseye aldık. İri kıydığınız taze soğan, çörek otu ve kişniş tohumunu ilave edip karıştırdık. Peynirli harcı patateslere ilave edip karıştırdık. Sıcak servis ettik.

Ispanak Kroket

Malzemeler
1.5 su bardağı pirinç
250 gr. rendelenmiş beyaz peynir
2 yumurta
1 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 dal taze soğan
250 gr. ıspanak
2-3 dal dereotu
1 yumurta
2 su bardağı galeta unu

Kızartmak için
Ayçiçek yağı

Nasıl Hazırlanır?
Pirinci haşlayıp suyunu süzdük ve geniş bir kaseye aldık. Rendelenmiş peynirler, yumurta, ince kıydığımız ıspanak, ezdiğimiz sarımsak, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıydığınız dereotu ve taze soğanı ilave edip karıştırdık. Harçtan parçalar kopartıp elimizle sosis şekli verdik. Kroketleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip 30 dakika dinlendirdik. Dinlenen kroketleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa buladık ve ayçiçek yağında kızarttık. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağı çektirdik. Sıcacık, mis gibi kroketleri afiyetle yedik.

Pazılı Sahur Böreği
6-8 Kişilik Malzemeler

Malzemeler
4 yufka

İç harcı için
3 soğan
4 yemek kaşığı
Zeytinyağı
1 demet pazı
Tuz
Karabiber
100 gr. beyaz peynir

Sosu için
3 yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı yoğurt

Nasıl Hazırlanır?
İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar güzelce soteledik. İnce kıydığımız pazıyı ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirdik. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan aldık. Pazılı harç biraz suyunu çektikten sonra rendelediğimiz beyaz peyniri ilave edip karıştırdık. Yumurta, ayçiçek yağı ve yoğurdu bir kasede çırptık. İlk yufkayı zeytinyağı ile yağladığımız 28 cm yuvarlak düz tavamıza kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirdik. Üzerine yoğurtlu sostan sürdük. Kalan yufkalardan parçalar kopartarak üzerine yaydık. Yufkaların üzerine pazılı harçtan ilave ettik. Tüm malzeme bitinceye kadar aynı işleme aynı sıralama ile devam ettik. Kenarlardan sarkan yufka ile üzerini kapattık. Kalan soğurtlu sosu üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirdik. Ilık servis yaptık.