Hem İftarda Hem Sahurda Bayılarak İçeceğiniz Çorbalar

Hem İftarda Hem Sahurda Bayılarak İçeceğiniz Çorbalar

Havuç Çorbası
6-8 Kişilik (4 Kişilik Bir Aile Hem İftar Hem Sahurda Tüketebilir)

Malzemeler
5-6 havuç
1 soğan
1 patates
4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
6 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş muskat

Üzeri için
100 ml. krema
4 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
Karabiber
Frenk maydanozu

Nasıl Hazırlanır?
Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını temizleyip küçük küçük doğradık ve 28 cm derin tencereye aldık. Üzerine ayçiçek yağını gezdirip, orta ateşte 5-6 dakika kavurduk. Sıcak suyu ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırdık ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirdik. Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blender’dan geçirdik. Döküm mini güveçlere paylaştırdık, üzerlerine krema gezdirip kabak çekirdeği ve frenk maydanozu ile süsledik. Karabiber serpip döküm mini güveçlerin ısıyı tutabilme özelliği ile sımsıcak servis yaptık.

Patatesli Mısır Çorbası
4-6 Kişilik Malzemeler

Malzemeler
50 ml. zeytinyağı
1 soğan
1 diş sarımsak
4 su bardağı et suyu
1 patates
1 su bardağı haşlanmış mısır
1 su bardağı rendelenmiş domates
4-5 dal maydanoz
2 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Kimyon
50 gr. kaşar peyniri

Nasıl Hazırlanır?
Yemeklik doğradığımız soğan ve ezdiğimiz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteledik. Et suyunu ilave edip kaynattık. Et suyu kaynamaya başlayınca, küp küp doğradığımız patatesi ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirdik. Mısır, rendelenmiş domates, ince kıydığımız maydanoz ve taze soğanı ilave ettik. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp 10 dakika daha pişirdik. İnce dilimlediğimiz kaşar peynirini ilave edip, ocaktan aldık. Afiyet olsun!

Karamelize Soğanlı Buğday Çorbası

6-8 Kişilik

Malzemeler
1 su bardağı buğday
5 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber

Üzeri için
2 soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze kekik

Karamelize Soğanlı Buğday Çorbası
Buğdayı bol su ile yıkayıp 28 cm derin tencereye aldık. Sıcak suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirdik. Yoğurt ve yumurta sarısını bir kasede çırptık. Çorbanın suyundan bir kepçe kadar alıp ılındırdık ve çorbaya ekledik. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 6-7 dakika daha pişirdik ve ocaktan aldık. Üzeri için zeytinyağını bir tavada ısıttık. Piyazlık doğradığımız soğanları karamelize oluncaya kadar soteledik. Çorbayı servis kaselerine paylaştırdık, üzerini karamelize soğan ve taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yaptık.