Hecha’da Kusursuz Yumurta

Hecha demir döküm tavada 4 adımda kusursuz yumurta yapmayı tüm incelikleriyle öğrenin!

Adım 1: Aşina olduğunuz bir demir döküm tava kullanın.

Ne pişirdiğinize bağlı olarak kullandığınız araçlar değişse de, yumurtanızı pişirirken en sevdiğiniz demir döküm tavanızı kullanın. Yumurtalar söz konusu olduğunda, tavayı bilmek önemlidir. Isının ne zaman kısılacağı, ne zaman artırılacağı gibi konulara aşina iseniz çok leziz yumurtalar yiyebilirsiniz.

Adım 2: Ön ısıtmayı uzun tutun.

Tavanızı orta ateşin üzerine koyun, yağ eklemeden önce 10 dakika kadar ısınmasını bekleyin. Ön ısıtma yapmak, tavanızın yapışmazlığını arttıracaktır. Tavanıza tereyağını ekleyin, yağınız erdiğinde yumurtalar için hazırız.

Adım 3: Yumurtaları ekleyin ve ısıyı düşürün.

Ön ısıtma sayesinde zaten tavanız yumurtanızı pişirecek kadar sıcak. Daha fazlası yumurtanızı yakabilir.

Adım 4: Karıştırmadan önce biraz bekleyin.

Yumurtayı tavaya kırdığınız anda karıştırma işlemine başlamayın, biraz sertleşmesini bekleyin, beyazların biraz renk almasını bekleyin ve arkasından karıştırın. Bu teknik, yumurtaların tavaya yapışma ihtimalini en aza indirir. Ve yumurta pişirirken tahta kaşık yerine silikon spatula kullanın.