Hecha ile Kalamar Yahni

Hecha ile tencerede kalamar! 

24 cm tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/magaza/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/24cm-mat-siyah-tencere/

Pişirme tüyosu!

Eğer bu tarifi döküm tencerede değil de normal bir tencerede yapacaksanız, kalamarlara 4 su bardağı su ekleyin.

Malzemeler

2 adet kalamar

1 adet chili biber

1 çay kaşığı tarçın

2 adet karanfil

1 yemek kaşığı tereyağı

1 kutu konserve domates

3 su bardağı su

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Şimdi kalamarları tercih ettiğiniz şekilde yumuşatın ve işe koyulun!

Kalamarları halka şeklinde dilimleyin ve bir gece buzdolabında bekletin.

Kalamarları döküm bir tencereye alın, su ve konserve domates ekleyin. Bu şekilde 30 dakika pişirin.

Tereyağını ve doğradığınız biberleri ilave edip 15 dakika daha pişirin.

Üzerlerinde karanfil ve tarçın gezdirin. Bolca tuz ve karabiberle tatlandırın. Döküm tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte damak tadınıza göre 2 ila 3 saat arası pişirin.

Kalamar gerek meze olarak, gerek yemek olarak hayal ettiğiniz her tabakta bir lezzet patlamasıdır. En çok panesini severiz ve biliriz. Hemen her balıkçıda ara sıcak olarak olmazsa olmazların arasındadır. Bilmediğimiz bir şey vardır ki o da kalamarın herhangi bir yemeğinin yapılmasının aslında biraz emek istediğidir, çünkü kalamar çeşitli işlemlerden geçmeden yumuşamaz.

Bunun kolay yolu 1 gün önceden derin dondurucuda bekletip sonra çözülmesini beklemek olur, ama daha esaslı ve etkili yöntemi dilimlediğiniz kalamarları deniz suyu ya da tuzlu su dolu genişçe bir kase ya da kovada, karbonat ekleyip 15-20 dakika kadar rastgele mıncıklamaktır. Bu yöntemle yumuşattığınız kalamarın lezzeti bambaşka olur. Hele bir de burada paylaştığım tarifteki gibi uzun pişim yahni olacaksa tadından yenmez.