VEGAN MAYONEZ NASIL YAPILIR?

Haftanın püf noktası:

Bu hafta Aquafaba ile mayonez yapımını anlatıyoruz. Geçen hafta nasıl yapıldığını anlattığımız aguafabanız ile sofranıza yemeğinize eşlik edecek çok kolay ve lezzetli bir tarif:

Malzemeler

–     Yarım Türk kahvesi fincanı aquafaba (40 ml)

–     1 su bardağından 1 parmak fazla soğuk sıkım zeytinyağı (120 ml)

–     1 diş sarımsak

–     1 tutam tuz

–     1 tatlı kaşığı limon veya elma sirkesi

–     İsteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı hardal veya 1 çay kaşığı hardal tohumu

Önceden hazırladığınız aquafaba’nın üzerine, tıpkı yumurtalı mayonez tarifinde olduğu gibi çok yavaşça zeytinyağını ekleyin ve el mikseriyle karıştırmaya başlayın. Mayoneziniz kıvam alana dek çırpmaya devam edin. Son olarak sırasıyla limonu, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve hardalı ekleyerek tekrar çırpın. Vegan mayoneziniz zahmetsizce hazır. Afiyet olsun!