Hafif Kuzu Yahni

28 cm kare ızgara tava ve 28 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

28 cm kare ızgara tava için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/gril-tava/kare-izgara-tavalar/

28 cm orta boy tencere için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-28cm-tencereler/

Malzemeler

4 kuzu incik

2 yk domates/biber salçası

1 adet soğan

2 adet tatlı yeşil biber

3 adet soyulmuş domates

2 defne yaprağı

3 bardak su

1/2 bardak kuru kayısı

1/2 bardak çekirdeksiz hurma

1/2 bardak çekirdeksiz kuru erik

1/4 bardak kuru üzüm

tuz karabiber

4 yk zeytinyağı

Tarif

Hecha tavanızı ısıtın ve incikleri mühürleyin ve kenara alın. Fırını 190 dereceye getirin.

Hecha tencerenin içinde zeytinyağını ısıtın.

Domatesleri püre haline getirin.

Yağ ısındıktan sonra salçayla beraber soğan ve biberleri kavurun.

Püre haline gelen domatesi ekleyin ve daha sonra suyu ekleyin. Defne yaprağını ekleyin ve tencerenin kapağını kapayıp, ısıyı orta seviyeye düşürün. Bu şekilde 10 dakika kadar içerideki suyun homojen olmasını sağlayın.

Tuz ve karabiberi ekleyin.

Incikleri suyun içine yatırın.

30 dakika kadar orta kısık ateşte ocakta pişirin.

Kuru meyveleri ekleyin, karıştırın ve 190 derece fırında 30 dakika daha pişirin.