Hafif Kuzu Yahni

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Malzemeler

4 kuzu incik

2 yk domates/biber salçası

1 adet soğan

2 adet tatlı yeşil biber

3 adet soyulmuş domates

2 defne yaprağı

3 bardak su 

1/2 bardak kuru kayısı

1/2 bardak çekirdeksiz hurma

1/2 bardak çekirdeksiz kuru erik

1/4 bardak kuru üzüm

tuz karabiber

4 yk zeytinyağı

 

Tarif

Hecha tavanızı ısıtın ve incikleri mühürleyin ve kenara alın. Fırını 190 dereceye getirin.

Hecha tencerenin içinde zeytinyağını ısıtın.

Domatesleri püre haline getirin.

Yağ ısındıktan sonra salçayla beraber soğan ve biberleri kavurun.

Püre haline gelen domatesi ekleyin ve daha sonra suyu ekleyin. Defne yaprağını ekleyin ve tencerenin kapağını kapayıp, ısıyı orta seviyeye düşürün. Bu şekilde 10 dakika kadar içerideki suyun homojen olmasını sağlayın.

Tuz ve karabiberi ekleyin.

Incikleri suyun içine yatırın.

30 dakika kadar orta kısık ateşte ocakta pişirin.

Kuru meyveleri ekleyin, karıştırın ve 190 derece fırında 30 dakika daha pişirin.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]