Fırında Makarna Tarifi

28 cm Hecha Sığ Tencere’de Fırında Makarna 

    Malzemeler

      1 paket kalın kesim Tortiglioni makarna

        350 gr Ricotta peyniri

          2 yumurta

            Yarım çay bardağı süt

              Tuz

                Karabiber

                  Pul biber ya da Chili biberi

                    1 yemek kaşığı tereyağı

                      1 yemek kaşığı zeytinyağı

                        1 diş sarımsak

                          2 yaprak fesleğen

                            2 konserve domates

                              1 yemek kaşığı domates püresi

                                200 gr rende Mozerella

                                  Tarif

                                    1.Makarnayı paket üstündeki dakikaya uygun olarak haşlayın. Makarnanın bir anda haşlanmış suyun içine atmayın, döküm tava kullanacağımız için su hep sıcak kalacağından bir kaç seferde makarnaları suya ekleyebilirsiniz.

                                    2.Ricotta peynirini bir kaba alın ve üzerine yumurtaları, yarım çay bardağı sütü, tuz ve karabiberi ekleyip homojen olana kadar karıştırın.

                                    1. Hecha sosluğun içine tereyağı ve zeytinyağını beraber eritin, içine sarımsağı soğuktan ezip atın.
                                    2. Yağın içine; tuz, karabiber, acı sevenler chili biberi veya pul biber, fesleğen, konserve domatesleri, domates püresini ekleyin ve kısık ateşte çok uzun süre demleyeniz. Vaktiniz yok ise 15-20 dakika orta ateşte çektirin.
                                    3. Haşladığınız makarnayı Hecha sığ tencereye dik gelecek şekilde dizin, sonrasında üstüne sırayla Ricotta peyniri karışımını, domates sosunu ekleyelim.
                                    4. Son olarak bütün malzemenin üstünü kapatacak şekilde Mozerellaları yerleştirelim.
                                    5. 180 derecede 10-15 dakika peynir kızarıncaya kadar pişirin.

                                    Afiyet olsun!