Firinda Dipli Mini Ekmek Tarifi

22cm Hecha Skillet’de Dipli Mini Ekmekler

    Malzemeler

      150 gr un

        1 çay kaşığı tuz

          1 tatlı kaşığı kuru maya

            1 sap biberiye

              100ml su

                Sarımsaklı yağ

                  1 paket mozerella

                    1 paket rende parmesan

                      1 çay kaşığı chili biber

                        1 yumurta sarısı

                          Tarif

                          1. Un, tuz ve kuru mayayı elekten geçirin. Elediğiniz karışıma biberiyeyiz ekleyin.
                          2. Un karışımına suyu yavaş yavaş ilave edin ve 5-10 dakika kulak memesi kıvamına gelen kadar yoğurun. Hamurun içinin ıslak kalması gerekiyor, hamurun hafif yapışması istenilen kıvama geldiğini gösterir. Hamurun elinize yapışmaması için ellerinizi unlayabilirsiniz, fakat hamurunuza un eklemeyin.
                          3. Hamurunuzu dıştan içe doğru kıvırarak top şeklinde homojen olana kadar iyice sıkılaştırın.
                          4. Yapışma olmaması için Hecha’nızın içini bir fırça yardımı ile sıvıyağ sürün.
                          5. Kapalı bir ortamda hamurun 1 saat mayalanması için bekletin.
                          6. Fırınınızı 250 derecede ısıtın.
                          7. Hecha Skillet’inizi sarımsaklı yağ ile yağlayın.
                          8. Hamuru küçük toplara ayırarak Hecha Skillet’in kenarlarına dizin.
                          9. Hecha Skillet’in ortasında boş kalan kısma mozerella ve parmesanını karıştırıp koyun, karışıma karabiber, biberiye ve chili biberi ekleyin.
                          10. Yumurta sarılarıni bir fırça yardımı ile ekmeklerin üstüne sürün.
                          11. Hecha Skillet’inizi fırına yerleştirin ve 20 dakikaya kadar fırınızı seyredin.

                          Afiyet olsun!

Views: (633)