Etli Patates Yemeği

Malzemeler:

  • 250 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 – 6 adet patates
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
    Nasıl yapılır?

    • Etleri, sıvı yağ ile birlikte tencereye alarak kavurun.
    • Etler suyunu bırakınca altını kısıp 30 dakika bu şekilde pişirin.
    • Daha sonra yemeklik doğranmış soğan, salça ve küp doğranmış patatesler eklenerek karıştırılır.
    • Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir.
    • Kırmızı toz biber ve tuzu da eklenerek kapağı kapatılır.
    • Kaynayınca altı kısılır.
    • Et ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
    • Afiyet olsun…