Elmalı Kafes Turta

MALZEME

Hamuru için:

125 gr oda sıcaklığında tereyağ

1 kahve fincanı toz şeker

1 kahve fincanı yoğurt

2,5-3 su bardağı un ( 200 ml lık bardak)

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

4 çorba kaşığı pirinç unu

1 adet limon kabuğu rendesi
İçi için:
3 orta boy elma

5 adet ceviz içi

3 yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı silme tarçın

Yarım çay kaşığı yenibahar

1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI

*Elmaları, yıkayın, soyun ve ince ince istediğiniz şekilde doğrayın.

*Ufak bir kaba tereyağını koyup eritin. Elmaları ve şekeri ekleyip 3-4 dk pişirin.

*Cevizleri iri parçalar kalacak şekilde blenderdan geçirip elmalara ilave edin. En son tarçın ve yeni baharı ekleyerek 1-2 dk pişirip altını kapatın.

*Hamur için, tüm malzemeyi karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.

*Hamuru iki parçaya bölün. Bir parçayı iki yağlı kağıt arasına koyarak 28 cm çapında açın.

*Hecha 22 cm sahanı tereyağı ile yağlayın. Açtığınız hamuru dikkatlice sahana yerleştirin ve kenardaki fazlalıkları alın.

*Elmalı harcı sahanın içine boşaltın ve her tarafına eşit şekilde yayın.

*Diğer hamuru da iki yağlı kağıt arasında açıp şeritler kesin.

*Turtanın üzerine kafes şekli verin.

*180 C’ de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk pişirin.
4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 1 saat Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5

-Hilal Dokuyucu-

Yorum Yapın