
Elmalı Kafes Turta
MALZEME
Hamuru için:
125 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
2,5-3 su bardağı un ( 200 ml lık bardak)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet limon kabuğu rendesi
İçi için:
3 orta boy elma
5 adet ceviz içi
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı silme tarçın
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
*Elmaları, yıkayın, soyun ve ince ince istediğiniz şekilde doğrayın.
*Ufak bir kaba tereyağını koyup eritin. Elmaları ve şekeri ekleyip 3-4 dk pişirin.
*Cevizleri iri parçalar kalacak şekilde blenderdan geçirip elmalara ilave edin. En son tarçın ve yeni baharı ekleyerek 1-2 dk pişirip altını kapatın.
*Hamur için, tüm malzemeyi karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
*Hamuru iki parçaya bölün. Bir parçayı iki yağlı kağıt arasına koyarak 28 cm çapında açın.
*Hecha 22 cm sahanı tereyağı ile yağlayın. Açtığınız hamuru dikkatlice sahana yerleştirin ve kenardaki fazlalıkları alın.
*Elmalı harcı sahanın içine boşaltın ve her tarafına eşit şekilde yayın.
*Diğer hamuru da iki yağlı kağıt arasında açıp şeritler kesin.
*Turtanın üzerine kafes şekli verin.
*180 C’ de önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk pişirin.
4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 1 saat Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5
-Hilal Dokuyucu-