Elmalı Gül Tarifi

Hecha Mini Cocottes’lerde Elmalı Gül

    Malzemeler

      1 elma

      3 adet milföy

      Yarım limon

      3 yemek kaşığı ayva ya da kayısı reçeli

      1 tutam toz tarçın

      2 yemek kaşığı pudra şekeri

        Tarif

          1.Elmayı ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini ayırın. Elmaları zar gibi ince dilimleyin.

        1. Elma dilimlerini limonlu suda 1 taşımlık kaynatıp, dinlendirin ve yumuşamaya başlayınca sudan çıkarın.
        2. Milföyleri birbirine ardarda gelecek şekilde birleştirelim. Iyi birleşmeleri için birleşen noktalardan hafif hafif bastırın.
        3. Elmaların oval kısımlarının yarışı dışarıda kalacak şekilde elma dilimlerini milföyünüzün üst kısmına dizin. Elma dilimlerinden arta kalanları alta gelişi güzel dizebilirsiniz.
        4. Milföyün diğer yarısına reçel sürün.
        5. Milföyü bir gül gibi sarın ve Hecha Coquette’e yerleştirin ve üstüne tarçını ekleyin.
        6. 180 derece önceden ısıtılmış fırına verin ve 15 dakika pişirin. Ilk 8 dakika fırını kesinlikle açmayın.

        Afiyet Olsun!