Ekşili Dut Yaprağı Sarması

28 cm sığ tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-sig-tencereler/

Malzemeler

200 gr. dut yaprağı

2 su bardağı pirinç

Yarım su bardağı bulgur

3 adet orta boy soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

5 dal maydanoz

5 dal dereotu

100 ml. zeytinyağı

1 tatlı kaşığı sumak

1 yemek kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

Yarım çay kaşığı yeni bahar

Tuz

Karabiber

Sos için

1 yemek kaşığı domates salçası

20 gr. tereyağ

Yarım su bardağı su

Hazırlanışı

Dut yapraklarını yıkadık, 24 cm döküm tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edip, 5 dakika haşladık.

Daha sonra suyunu süzüp beklettik.

Soğanları ufak ufak doğradık.

Pirinç ve bulguru yıkadık.

Maydanoz ve dereotunu doğradık.

Pirinç, bulgur, soğan ve yeşillikleri bir kaba alıp karıştırdık.

Üzerine salça, baharatlar, zeytinyağı ve ekşileri ekleyip iyice harmanladık.

Dut yapraklarına uygun miktarda ekleyip sardık.

Hecha 28 cm döküm sığ tencereye muntazam şekilde dizdik. En üstüne ağırlık koyduk.

Sos için yağı 28 cm düz yuvarlak tava koyduk. Salçayı hafif kavurduk.

Üzerine suyu ekledik ve sos hazırladık.

Hazırladığımız sosu sarmaların üzerine döktük.

2 su bardağı su da ilave edip kısık ateşte 1 saat pişirdik.

Pişince ağzını açıp soğuttuk. Tabağa dizdik ve oda sıcaklığında servis zamanına kadar dinlendirdik.

#HechaElçisi Hilal Dokuyucu