Domates Dolması

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

 

Ihtiyaçlar: Hecha Oval Tencere

Malzemeler

3 Adet domates

1 Bardak basmati pirinç

2 Büyük boy soğan (küp şeklinde doğranmış)

1 Adet kesme kesme şeker

2 Bardak tavuk suyu

Yeni bahar

Kuş üzümü

Dolmalık fıstık

1 Demet dereotu

Tuz

Karabiber

 

Tarif

Domateslerin içini oyun. Kapaklarını kesin ve saklayın.Oyduğunuz sulu kısımları buzdolabında saklayın.

Basmati pirincini yıkayın. Eğer vaktiniz varsa ıslayın.

Dolmalık fıstıkları 2-3 dakika kavurun.

Hecha Ottoman sığ tencere 28cm’de 3 yemek kaşığı zeytinyağıile soğanları 3 dakika kavurun ve içine şekeri atın.

Basmati pirincini ekleyin ve karıştırın, sonrasında suyunuverin.

Kuş üzüm (isterseniz kaynar suda 5 dakika açabilirsiniz amaben tercih etmiyorum.), yeni bahar, tuz ve karabiberi ekleyin.

Suyunu çekecek şekilde kapağı açık halde bekleyin, suyunutam çekmeden önce dereotunu ekleyin ve karıştırın.

Domateslerin içini pirinç karşımı ile doldurun vedomateslerin kapağını kapatın.

Hecha Ottoman 24 cm tencereye doldurduğunuz domatesleri yerleştirin.Domateslerin dibine tavuk suyu dökebilirsiniz.

190 derece fırında 35 dakika pişirin.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]