Döküm Tencerede Sucuklu Kuru Fasulye

MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye (Trabzon fasulyesi kullandım)
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası
20 ince dilim sucuk
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

YAPILIŞI

Fasulyeleri bir gece önceden yıkayın ve suya koyup bekletin.
Ertesi günü soğanı yemeklik doğrayın.
Hecha 24 cm tencereyi ocağa koyun ve ısıtmaya başlayın.
Zeytinyağını ve soğanları ekleyip 2 dk kavurun.
Sucukları ekleyip biraz daha kavurun.
Daha sonra salçaları ekleyin, Biraz karıştırın ve üzerine toz biber ile 1 su bardağı su ekleyin.
Fasulyeleri ilave edin ve fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Tencerenin ağzını kapatın. Tuzunu bu aşamada atmayın. En az 45 dk sonra tuzunu ilave etmek fasulyenin pişmesi açısından daha iyi.
Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin.
30 dk dinlendirdikten sonra acı pul biber ile servis yapın.

6 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 2 saat Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5 -Hilal Dokuyucu-

Views: (763)