Döküm Tencerede Kaymaklı Mısır Ekmeği

MALZEMELER

125 gr kavrulmamış mısır unu
125 gr kavrulmuş mısır unu
100 gr ev kaymağı
2 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı karbonat
1,5 –2 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Bir kasede mısır unlarını, tuz ve karbonat ekleyerek karıştırın.
Zeytinyağı, yoğurt, süt ve kaymağı ilave edin.
Üzerine sıcak suyu ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Kek hamuru kıvamında olması gerek. 1,5 bardak su genelde yetiyor ama mısır ununun kalitesine göre değişebilir.
Hecha 24 cm Döküm tencereyi tereyağı ile yağlayın ve hafifçe unlayın.
Karışımı tencereye dökün 200 C‘de 30 dk pişirin.
Soğuyunca dilimleyerek servis yapın. -Hilal Dokuyucu-

Views: (1540)