Döküm Tencerede Çilek Reçeli

MALZEME

  • 500 gr ufak boy çilek
  • 350 gr toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

 

YAPILIŞI

  • Çilekleri yıkayın ve süzün.
  • Tüm çilekleri Hecha 24 cm döküm tencereye koyun. Üzerine 1 tatlı kaşığı  tereyağını ekleyip ocağın altını yüksek ateşte açın. Isınmaya başladığı andan itibaren tam 7 dakika ara sıra karıştırarak soteleyin.
  • Çilek bu aşamada suyunu salacaktır. 7. dakika sonunda şekeri ilave ederek 13 dakika daha orta ateşte pişirin. 14. dakikada limon suyunu ekleyin.
  • Ocağın altını  kapatın. İlk sıcağı  çıktığında steril edilmiş kavanoza boşaltın ve bu şekilde soğutun. Buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun!

 

6 Kişilik   Hazırlama ve Pişirme süresi: 25 dk  Zorluk  Derecesi: 1 3 4 5

 

-Hilal Dokuyucu-