Döküm Sahanda Ekşi Mayalı Bazlama Tarifi

Malzemeler

350 gr Organik Ekmeklik Un

50 gr Organik Buğday Un

285 ml su

80 gr maya

8 gr tuz

15 ml zeytinyağı

1 tatlı  kaşığı  su

Yapılışı

20 gr mayayı 40 gr un ve 40 ml su  ile besleyip  en az dört saat sarıp sarmalayıp  bekletin. Maya toplamda 100 gr olacak. Biz kavanoz dibinde bir miktar  bırakarak kullanacağız.

285 ml suyu ölçme kabına alın mayadan bir miktar döküp yüzüp  yüzmediğini kontrol edin, yüzüyorsa kullanıma hazırdır.

Unları  yoğurma kabında karıştırın. Su  ve mayayı ilave edip  makine ile 5 dk,  elle 15 dk yoğurun.

Daha sonra üzerini örterek 30 dk dinlendirin.

30 dk sonra tuz, zeytinyağı  ve bir tatlı  kaşığı  suyu ekleyip makina ile 8 dk, elle 15 dk pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun.

Hamuru 1 yemek kaşığı (ayrıca) zeytinyağı ile yağlanmış bir kaba alın.

30 dk da bir 3 kez kısa katlama yapın. 2 saatte saat başı bir katlama yapın. İkinci katlamadan sonra 1 saat dinlendirin.

Hecha 22 cm sahanı ocakta ısıtın.

Hamuru unlanmış bir tezgaha alın ve 15 adet  bezeye ayırıp  yuvarlayın. Üzerini örterek 1 saat oda ısısında bekletin.

Daha sonra her bezeyi pasta tabağından biraz ufak olacak  şekilde açıp, önceden ısıttığınız Hecha 22 cm sahanda her iki tarafı da renk değiştirene kadar pişirin.

Temiz bir bezin içine koyup dolapta saklayabilir ya da sıcak sıcak tereyağı sürerek tüketebilirsiniz.

4 kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 6,5 saat  Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5

-Hilal Dokuyucu-