Cikolatali Puf Kek Tarifi

Hecha 28 cm Skillet Round’da Çikolatalı Puf Kek 

    Malzemeler

      225 gr un

        ½ tatlı kaşığı tuz

          1 tatlı kaşığı kabartma tozu

            350 ml kahve

              150 gr çikolata

                225 gr tereyağı

                  400 g pudra şekeri

                    2 yumurta, oda sıcaklığında

                      1 ½ tatlı kaşığı vanilya esansı

                        Kakao

                          Krema ya da dondurma

                            Tarif

                            1. Fırını 140 dereceye ayarlayın.
                            2. Unu, tuzu ve kabartma tozunu elekten geçirin.
                            3. Kahveyi, çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip, karıştırın.
                            4. Çikolatalı karışımını bir kaba boşaltın. Mikseri düşük devirde kullanarak azar azar şekeri ekleyin.Daha sonra kuru malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın, yumurtaları ve vanilyaları ekleyerek karıştırmaya devam edin.
                            5. Kek kalıbınızı yağlayın ve üstüne kakao serpin. Hazırladığınız hamuru bu kalıba yerleştirin ve 1 saat 10 dakika pişirin. Kekinizin piştiğini anlamak için, tahta bir çubuğu kekinize batırın ve çıkarın, eğer çubuğun üstünde hiç bir iz kalmadıysa kekiniz fırından çıkarmaya hazır hale gelmiş demektir.
                            6. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika soğumaya bırakın. Kek soğuduktan sonra üzerin en sevdiğiniz meyveleri dizin ve pudra şekeri serpin. Arzunuza göre krema ya da dondurma ile servis yapın.

                            Afiyet Olsun!