Yağız İzgül'ün Annesi'nin Sandviçi

RSS
Yağız İzgül'ün Annesi'nin Sandviçi

Hecha 22 cm sahan kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/22-cm-sahanlar

“Çocukken okuldan gelince annemin hemen her gün yaptığı klasik sandviç tarifi” – Yağız Izgül

Malzemeler

İsteğe göre 300 gr. liğme tavuk ya da 6-7 adet kasap köfte

İsteğe göre yarım ekmek ya da baget ekmek

Ev yapımı mayonez ya da krem peynir

Tuz

Karabiber

Taze soğan

(Köfteli versiyonda annem domates ve sivri biber de kullanırdı tercih sizin)

Ev yapımı mayonez tarifi:

2 adet çok gezen organik yumurta

1 su bardağı kanola yağı

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığiı limon suyu

Yarım çay kaşığı tuz

Bütün malzemeler derin bir kaba alınır ve tahta bir kaşıkile karıştırılır.

Daha sonra blenderda köpürünceye kadar çıpılır.

Tarif

Ekmeğin arası yarılır.

Taze soğan ince kıyılır ve mayonezle karıştırılır, ekmeğe sürülür.

Arasında tavuk ya da köfte konur tuz ve karabiber ilave edilir tercih edilen malzemeler varsa eklenir.

Sandviç kapanır ve afiyetle yenir.

Şef Yağız İzgül

Fotoğraf Yıldız Demirkan'a aittir.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar