Kestaneli Karabuğday Pilavı
Yılbaşı sofrası denince akla çeşit çeşit pilav gelir. Eğer siz de şimdiden menülerinizi planlamaya başladıysanız; yılbaşı sofralarınıza yakışacak hem sağlıklı hem oldukça lezzetli kestaneli karabuğday pilavını deneyebilirsiniz. Üstelik bu tarif glütensiz beslenenler için de oldukça uygun!
- Kestane
- 1 Soğan
- 1 Yemek Kaşığı Susam
- Karabiber
- Tuz
- Zerdeçal
- 1 Kase Karabuğday (Kavrulmamış)
Öncelikle dilediğiniz kadar kestaneyi soyun ve doğrayın. Tencereye 5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyup 1 orta boy soğanı zeytinyağında soteleyin. 1 yemek kaşığı susam ilave edin ve biraz kavurun. Biraz karabiber, zerdeçal ve tuz ekleyin. Daha sonra 1 kâse karabuğday ilave edin. Karabuğdayın kavrulmamış olmasına dikkat edin. Lezzetinde değişikliğe yol açacaktır. Son olarak doğradığınız kestaneleri de ekleyip üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0