Ev Yapımı Baklavanın Püf Noktaları

RSS
Ev Yapımı Baklavanın Püf Noktaları

 

Şerbetli tatlıların en sevileni olan baklava, bayram sofralarının da vazgeçilmez bir parçasıdır.Peki şahane baklavalar hazırlarken nelere dikkat edilmesi gerekir?Hiç kafanızı yormayın, Hecha ekibi sizler için hazırladı…

EN ÖNEMLİSİ UN

Baklava hamurunun yapı taşı undur. Seçeceğiniz un, tüm baklavanın gidişatını etkileyebilir. Baklava hamurunu hazırlarken, mutlaka sert buğday unu kullanmalısınız.

YUMURTA ODA SICAKLIĞINDA OLMALI

İkinci önemli adım ise, yumurtanın sıcaklığı. Yumurtayı eklemeden önce, oda sıcaklığında olduğundan emin olmalısınız. Oda sıcaklığında ısınmış bir yumurta, yufkanızın yırtılmasını önleyecek ve ekstra bir lezzet katacaktır.

‘TATLILARA TUZ KONMAZ’ TABUSUNU YIKIN!

Her tatlıya, tadını dengelemesi adına bir çimdik tuz mutlaka eklenmelidir. Ayrıca, tuzsuz bir hamurun toparlanması oldukça zordur. Bu yüzden tatlı yapıyor olsanız da, bir miktar tuz eklemeniz gerekmektedir.

NİŞASTAYA DİKKAT!

Baklavanın önemli malzemeleri saymakla bitmiyor. Nişasta da bu çok önemli malzemelerden biri. Taze ve ince buğday nişastası yufkalarınızı açmak için en doğru seçim. Ayrıca yufkalarınızı açarken mutlaka bir yere serin ve güneş almayan, serin bir yer tercih edin.

ŞERBETİN KIVAMI ÇOK ÖNEMLİ!

Şerbet doğru hazırlanmadığında kristalleşir. Kristalleştiğinde ise, tatlıdan alacağımız verim ciddi oranda düşer. Bir tepsi baklava hazırlayacaksanız, orta kıvamlı bir şerbet dökmelisiniz.

İÇ HARC TAZE OLMALI

Fındık, fıstık, badem, ceviz, hangi malzemeyi kullanıyorsanız, taze olmasına mutlaka özen göstermelisiniz.

‘BENİM O KADAR VAKTİM YOK, BUNUN PRATİĞİ YOK MU?’ DİYENLER PRATİK BAKLAVA TARİFİ İÇİN ÖZGE ŞAHİN’İN HAZIRLADIĞI NEFİS BAKLAVA VİDEOSUNA GÖZ ATABİLİR!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar