22 cm sahan kullanılmıştır.

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/22cm-sahan/

MALZEMELER

1 yumurta

4 yemek kaşığı  yoğurt

3 yemek kaşığı  su

3 yemek kaşığı  un (tepeleme olmayacak)

Tuz

İçi İçin:

Dilimli kaşar peynir

YAPILIŞI

*Peynir hariç tüm malzemeyi karıştırıp cıvık ve akışkan bir hamur elde edin.

*Hecha 22 cm Sahanı  iyice ısıtın ve sıvıyağ  ile azıcık yağlayın.

*Ufak bir kepçe ile karışımı  sahana dökün ve sahanı  kendi etrafında bir tur daire şeklinde çevirerek sıvının yayılmasını sağlayın. Sahanın sıcak olduğunu sakın unutmayın.

*İki tarafı da pişen krepleri boş bir tabağa alın. Hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.

*Soğuyan krepleri kalp  şeklindeki kurabiye kalıbı  ile kesin.

*Peynirleri de aynı  kalıp ile kesin.

*İki kat krep bir kat peynir olmak üzere üst üste koyun ve sevdiğinize nefis bir kahvaltı  ikram edin.

Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 15 dk  Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5

 -Hilal Dokuyucu-
(0)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

MALZEMELER

2 su bardağı kuru fasulye (Trabzon fasulyesi kullandım)
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası
20 ince dilim sucuk
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

YAPILIŞI

Fasulyeleri bir gece önceden yıkayın ve suya koyup bekletin.
Ertesi günü soğanı yemeklik doğrayın.
Hecha 24 cm tencereyi ocağa koyun ve ısıtmaya başlayın.
Zeytinyağını ve soğanları ekleyip 2 dk kavurun.
Sucukları ekleyip biraz daha kavurun.
Daha sonra salçaları ekleyin, Biraz karıştırın ve üzerine toz biber ile 1 su bardağı su ekleyin.
Fasulyeleri ilave edin ve fasulyelerin üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Tencerenin ağzını kapatın. Tuzunu bu aşamada atmayın. En az 45 dk sonra tuzunu ilave etmek fasulyenin pişmesi açısından daha iyi.
Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin.
30 dk dinlendirdikten sonra acı pul biber ile servis yapın.

6 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 2 saat Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5 -Hilal Dokuyucu-

(0)

24 cm döküm tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

MALZEMELER

125 gr kavrulmamış mısır unu
125 gr kavrulmuş mısır unu
100 gr ev kaymağı
2 yemek kaşığı zeytin yağı
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı silme şeker
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı karbonat
1,5 –2 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Bir kasede mısır unlarını, tuz ve karbonat ekleyerek karıştırın.
Zeytinyağı, yoğurt, süt ve kaymağı ilave edin.
Üzerine sıcak suyu ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Kek hamuru kıvamında olması gerek. 1,5 bardak su genelde yetiyor ama mısır ununun kalitesine göre değişebilir.
Hecha 24 cm Döküm tencereyi tereyağı ile yağlayın ve hafifçe unlayın.
Karışımı tencereye dökün 200 C‘de 30 dk pişirin.
Soğuyunca dilimleyerek servis yapın. -Hilal Dokuyucu-

(3)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

MALZEMELER

1 adet portakal
Yarım limon suyu
3 adet iri yumurta ( Ufaksa 4 adet )
60 gr oda ısısında tereyağı
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
Muskat rendesi

Üzeri için
Pudra şekeri

YAPILIŞI

Yumurtaların sarısı ve beyazlarını ayırın.
Beyazlarını bir fiske tuz ile krem şanti gibi koyu kıvama gelene kadar çırpın.
Portakalı dörde bölün. Blendıra koyup püre haline getirin. Kabukları dahil.
Tereyağı ve şekeri krema haline gelene kadar çırpın.
Tek tek yumurta sarılarını ekleyip karıştırmaya devam edin.
Portakal püresi ve limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Un, kabartma tozu ve muskat rendesi ekleyin (Ufak rendeye 20 dokunuş)
Çırpılmış yumurta beyazını ekleyip spatula ile alttan yukarı havalandırarak karıştırın.
Karışımı, yağlayıp hafifçe unladığınız Hecha Döküm Tencereye dökün.
200 C’de 40 dk pişirin.

4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 45 dk Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5 -Hilal Dokuyucu-

(0)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı silme tuz

YAPILIŞI

Pirinci yıkayın ve ılık suda 30 dk bekletin.
Pirincin suyunu süzün ve unu gidene kadar iyice yıkayıp süzün.
Hecha 24 cm döküm tencereye, tereyağı ve zeytinyağını koyup eritin.
Pirinci ekleyin. Üzerine tuz ekleyip iyice kavurun.
4 su bardağı sıcak su ekleyin ve tencerenin agzını kapatın. Ocağın altını kısın.
Pirinç suyu çekip yumuşayınca altını kapatıp dinlenmeye bırakın.
Dinlenen pilavı karıştırıp havalandırın ve servis yapın.

4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 15 dk Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5 -Hilal Dokuyucu-

(0)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

MALZEME

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı aktif kuru maya
1 su bardağı ılık süt
1/3 su bardağı şeker
4-5 su bardağı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tarçın
1,5 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

Bir kapta, süt, maya ve 1 çay kaşığı toz şeker eklenerek karıştırın. 5 dk mayanın kabarmasını bekleyin.
Daha sonra kalan şeker, tereyağı, yumurta, portakal kabuğu rendesi ve tuz ekleyip karıştırın.
Un ekleyin ve pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğurun.. Üzerini hava almayacak şekilde örtün ve hamur iki katına çıkana kadar 1 saat dinlendirilir.
Bir kasede toz şeker ve tarçını karıştırın.
Hamuru dikdörtgen şeklinde çok ince olmayacak şekilde açın. (İsterseniz hamuru ikiye ayırarak da yapabilir, farklı kalıplarda pişirebilirsiniz) ) 1,5 yemek kaşığı tereyağı hamurun her tarafına sürün.. Üzerine tarçınlı karışımdan serpin. Hamurun uzun kenarından sıkıca rulo yapılır ve iki parmak kalınlığında kesin.
Hecha 24 cm döküm tencereyi tereyağ ile yağlayın. Kestiğiniz hamur parçalarını 2 cm aralıklı olarak tencereye dizin. 180 C’ de önceden ısıtılmış fırında 20 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Ilık servis yapın. Afiyet olsun! -Hilal Dokuyucu-

12 Kişilik Hazırlama ve Pişirme süresi: 1 saat 45 dk Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5

(0)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

MALZEME

400 gr beyaz un
100 gr tam buğday unu
100 gr ekşi maya
325 ml oda sıcaklığında içme suyu
10 gr tuz
15 gr su
4 yemek kaşığı haşlanmış kinoa
4 yemek kaşığı chia tohumu (Yarım çay bardağı su eklenerek bekletilmiş)
1 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu

YAPILIŞI

Ekmeği yapmaya karar verdiğimiz günün bir gece öncesinden mayayı besleyerek hazırlayın.

30 gr mayayı bir gün önceden dolaptan çıkartın. Temiz bir kavanoza koyup oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra 15 gr tam buğday unu +15 ml su ile besleyip karıştırın. Oda ısısında bekletin. Aksam yatmadan yine karıştırıp (tahta kaşık, metal kullanmayın ) 30 gr un + 30 ml su ile besleyin iyice karıştırın ve oda sıcaklığında sabaha kadar bekletin. 120 gr mayanız olmuş oluyor. 500 gr un için gereken maya miktarı 100 gr dır. 20 gr maya test için kullanılacak.

Öncelikle mayanın hazır olup olmadığının kontrolünü yapın. Bunun için bir miktar içme suyunu bir kaba alın. Maya kavanozunu hiç karıştırmadan eğerek ufak bir miktarını bu suya dökün. Maya batmıyor yüzüyorsa hazırdır.

Ekmeği yoğuracağımız kaba unu koyun ve ortasını havuz gibi açın. 325 ml oda sıcaklığındaki içme suyunun içine mayayı hiç karıştırmadan kavanozu eğerek boşaltın.

Hamur pürüzsüz kıvama gelene kadar iyice yoğurun. ( Bu aşamada mutfak şefiniz varsa kullanabilirsiniz)

Hamur toparlanınca üzerini bir bezle örterek 1 saat oda sıcaklığında bekletin.

Ufak bir kasede 15 gr su ve 10 gr tuzu karıştırın. Haşlanmış kinoa, suda beklemiş chia tohumu ve keten tohumunu, tuz ile birlikte ekleyin. Bu kısımda mutfak şefiniz varsa 7-8 dk iyice yoğurun. Yoksa 10 dk elinizde yoğurun.

Yoğurduktan sonra yine oda sıcaklığında 30 dk. bekletin.

Süre sonunda ilk katlamayı yapacağız.

Bunun için parmak uçlarınızı hamurun bir tarafından altına doğru sokun. Hamuru yukarı çekerek karşı kısmına doğru katlayın. Aynı işlemi hamurun her yönüne yapın. Zarf gibi bir katlama olacak.

Bu katlamadan sonra yine üzerini kapatıp 30 dk. bekletin.

Süre sonunda 2 katlamayı da aynı şekilde yapın. 2 saat süreyle 30 dk da bir 5 katlama yapılacak.

2 saat bitiminde bu sefer, 3 saat boyunca her saat başı aynı katlamadan yapın. Hamurda göz göz kabarcıklar oluşacak.

5 saatlik bir katlama süreci sonunda , tezgaha bolca un serpin ve hamuru buraya alın.

Aynı zamanda oval ve derin bir kaseye temiz bir bez serin ve içini unlayın..

Tezgahtaki hamurumuzu avuç içlerimiz hamura bakacak şekilde küçük parmaklarımız tezgaha yatay şekilde hamurumuzun alt kısmına doğru bastırarak çevirin ve yuvarlak şekil verip üst kısmını pürüzsüzleştirin.

Hamuru pürüzsüz kısmı altta kalacak şekilde unladığınız bezin içine koyun. Bu şeklide son katlamayı yapın ve üzerini örterek 3 saat oda sıcaklığında bekletin.

Bu aşmadan sonra hamur kabını streç filmle kaplayıp buzdolabında 12 saat soğuk mayalanma sürecine bırakın.

12 saat sonunda ,Hecha oval döküm tencereyi fırına koyun ve 250 derecede 15 dk ısıtın. Ayrıca uygun bir fırın kabına sıcak su koyup fırının içine yerleştirin.

Fırın kağıdı tezgaha serin. Ekmeği dikkatlice yağlı kağıdın üzerine çıkarın.

Isınan tencereyi fırından alın ve yağlı kağıttaki ekmeği dikkatlice içine koyun. Bu noktada tencerenin sıcak olduğunu asla unutmayın.

Ekmeğin üzerine keskin bir bıçakla istenen şekli verin ve tencerenin ağzını kaptın.

Fırın ısısını 230 ’C ye indirin ve 20 dk. kapalı şekilde pişirin.

20 dakika sonra üzerini açıp 25 dakikada böyle pişirin.

Ekmek kabaracak, üzeri kızaracak.

Süre sonunda pişen ekmeği tel ızgara üzerine alın ve soğumasını bekleyin.

4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 2 gün+ 4 saat Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5 -Hilal Dokuyucu-

(0)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

MALZEME

1 kg kuşbaşı et

1 orta boy soğan

3 su bardağı su

2 -3 yemek kaşığı zeytinyağ

Tuz

Karabiber

Kırmızı toz biber

Kekik

YAPILIŞI

Eti döküm tencereye koyun.

Soğanı soyun ve en az 10 parçaya bölüp etlerin üzerine ekleyin.

3 su bardağı suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın.

Ocağın altını orta ateşte açın. 40 dk sonra ateşi kısın ve biraz tuz ilave edin. Ara ara kontrol ederek yaklaşık 2 saat et yumuşayana kadar pişirin.

Et, suyu çekmiş fakat hala sert ise biraz daha ılık su ekleyerek pişirmeye devam edin.

Et suyu çekecek, bu noktada zeytinyağı döküp karıştırın. Karabiber, kekik ve kırmızı biberi ekleyin. Tadına bakıp tuz oranını ayarlayın.

10 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.

4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 2 saat 10 dk Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5 -Hilal Dokuyucu-

(0)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

MALZEME

1 lt inek sütü
1 ufak çay bardağı pirinç
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
2 su bardağı su

Üzeri için:
Tarçın

YAPILIŞI

Pirinci yıkayın ve iki su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar pişirin. Ara sıra dibinin tutmaması için karıştırın. (Pirinç kalitesine göre suyu çok çekerse azar azar su ilave edebilirsiniz)

Sütü Hecha döküm tencereye koyup, ocağın altını yakın. Haşlanmış pirinci ilave ederek süt kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynama başlayınca ara ara karıştırın. Yaklaşık 20 dk içinde süt yoğunlaşmaya başlayınca şekeri ilave edin.

Şeker koyduktan sonra 10-15 dk daha pişirin.

Kaselere pay edin. Soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.

6 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 1 saat -Hilal Dokuyucu-

(0)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

MALZEME

500 gr pırasa (özellikle beyaz kısımları)
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 yemek haşlanmış Kinoa
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

YAPILIŞI

Pırasaları yıkayın. Orta kalınlıkta verev doğrayın.

Havuçları soyun, ortadan ikiye kesin ve onları da verev şekilde doğrayın.

Hecha Döküm tencereyi ocağa koyun ve orta ateşte altını açın. Biraz ısınsın.

Zeytinyağını tencereye koyun. Pırasa, havuç ve sarımsağı tencereye koyun. Karıştırmayın. Üzerine tuz ve şekeri ekleyin.

Yaklaşık 45 dk kısık ateşte pişirin.

Piştikten sonra haşlanmış kinoayı üzerine serpin ve tencerenin ağzını kapatıp soğumaya bırakın.

Soğuyunca limon ile servis yapın.

4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 45 dk Zorluk Derecesi: 1 2 3 4 5 -Hilal Dokuyucu-

(0)

28 cm yuvarlak ızgara tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/gril-tava/yuvarlak-izgara-tavalar/

Malzemeler
300 gr takoz dana bonfile
2 adet soğan
5 dilim çedar peynir
1 tatlı kaşığı dijon hardal
1 tatlı kaşığı tohum kimyon
1 adet tortilla ekmeği (lavaş)
Tuz
Karabiber

Döküm tavada önce parmak halinde kesilen etler mühürlenerek bir kenara alınır.
Aynı tavada kısık ateşte 10 dakika kadar soğanlar kavrulur.
Mühürlenen etler ve tüm diğer malzemeler eklendikten sonra tuz ve karabiber eklenir.
Karışım dürümün içine alınır ve dürülür. -Yağız İzgül-

(0)

20 cm küçük boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-20cm-tencereler/

Malzemeler
1/2 kg kuru incir
1 bardak fındık içi kırılımş
1 tutam muskat
2 yemek kaşığı tereyağı
1/3 bardak üzüm pekmezi
Elimizin altında su

İncirler bir gece önceden suda bekletilir ve sonra sap kısımları ayrılır.
Döküm tencerede tereyağı orta sıcaklıkta eritilir.
İncirler eklenerek ısı biraz arttırılır.
Üzerinde pekmez gezdirilerek su eklenir ve suyun çekmesi beklenir.
İncirler transparan bir hal alınca fındıklar eklenerek tabaklanır.

Dondurma ve kaymak ile servis edebilirsiniz. -Yağız İzgül-

(0)

28 cm düz yuvarlak tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

Malzemeler

2 adet göğüs tavuk
2 sap biberiye
1 tatlı kaşığı kimyon tohum
1 tatlı kaşığı rezene tohum
1 tatlı kaşığı karabiber tane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 demet roka
1 kırmızı soğan
1 bardak çeri domates
Zeytinyağı

Buzdolabı poşetinin içine zeytinyağı, baharatlar, tuz ve biberiye yaprakları konulur.
Göğüs tavuklar ortadan ikiye açmak sureti ile kesilip bu poşetin içine koyulur, 3-4 dakika elle yumuşak masaj yapılır daha sonra buzdolabına konulur. Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra çıkarılıp oda sıcaklığına getirilir.
Bir yandan döküm tava orta sıcaklıkta ısıtılır.
Çeri domatesler Hecha sosluk yardımı ile zeytinyağında 1 dakika kavrulur. Kırmızı soğanlar piyazlık doğranır ve roka ile birlikte tabaklara konur.
Isınması tamamlanan döküm tavaya tavuklar konulur ve çevirilerek 6-8 dakika pişirilir.
Sağlıkla yenecek bir lezzet olan sporcu tavuğunuz hazır! -Yağız İzgül-

(0)

Sos tenceresi ve 28 cm kare ızgara tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

Sos tenceresi için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/diger/sos-tenceresi/

28 cm kare ızgara tava için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/gril-tava/kare-izgara-tavalar/

Malzemeler

1 dilim new york steak
1 bardak kuru erik
1 bardak kuru yaban mersini
1 bardak kuru incir
1 adet keçiboynuzu
1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
5 küp tereyağı
Tarçın çubuğu
1 demet nane
1 tutam un
1 bardak nar suyu

Hecha sos tenceresinde tereyağı ile kuru meyveler çok renk değiştirmeden kavrulur. Daha sonra içine pekmez, tarçın çubuğu, nane eklenerek tekrar kavrulur. Nar suyu ile çektirildikten sonra tarçın çubuğu içinden alınarak blenderdan geçirilir.
Döküm ızgara tavada 3 cm kalınlığında bir steak her iki tarafı 4’er dakika pişirilerek mühürlenir ve sos ile beraber servis edilir. Afiyet olsun! -Yağız İzgül-

(0)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

Malzemeler

1 paket fettucini makarna
1/2 bardak ceviz
2 diş sarmısak
1 demet maydonoz
1 limon
100 gr parmesan
1 demet kuşkonmaz
1 demet pancar yaprağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı

Öncelikle döküm tencerede makarna haşlanır. Daha sonra ceviz, sarımsak, maydanoz, pancar yaprakları, tuz, karabiber, kuşkonmaz ve çam fıstıkları bir döveç yardımıyla hep beraber dövülür ve pesto sosu hazırlanılır. Pesto sosu döküm tencerede kısık ateşte pişmeye bırakılır ve makarna üzerinde eklenir. Pancarotlu pesto soslu fettucininiz artık hazır! -Yağız İzgül-

(0)

28 cm yuvarlak düz tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

Malzemeler
2 büyük yumurta
¾ ayçiçek yağı
1 bardak şeker
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı tarçın
Yarım bardak çok amaçlı un
1 bardak rendelenmiş havuç
Yarım bardak kesilmiş ceviz

Fırınınızı önceden 350 derecede ısıtın.
Bir kasede zeytinyağı, şeker ve yumurtayı çırpın. Kabartma tozunu ve tarçını ekleyin, karıştırın. Unu ekleyin ve tamamen çözülünceye kadar karıştırmaya devam edin. Havuçları ve cevizi boşaltın ve eşit bir şekilde dağıtın.
Yağlanmış ve unlanmış Hecha tavanıza hamurunuzu dökün. 40-45 dakika kadar pişirin. Kekinizin ortasına kürdan batırarak pişmesini kontrol edebilirsiniz.
Kek soğuduktan sonar üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun:) -Pelin DUMANLI-

(0)

24 cm orta boy tencere ve mini güveç kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

Tencere için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

Mini güveç için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/diger/mini-cocottes/

Malzemeler

4 adet soğan

4 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

6 su bardağı et suyu

1 adet ekmek

1 su bardağı kars gravyeri ya da emmental peyniri

Tuz

Karabiber

 

Tarif

Önce soğanları piyaz dilimler halinde doğrayın. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Unu ilave edin. Soğanlar renk değiştirmeye başladığında et suyunu ekleyin ve orta ateşte 15 dakika pişirin.

Fırını 180 dereceye getirin.

Ekmeği dilimleyin ve hafifçe kızartın.

4 adet mini cocette’i hazırlayın ve dibine önce ekmek yayın. Üzerine 1/4 bardak kars gravyeri, 1/4 kalan tereyağı ekleyin. Karabiber ile tatlandırın.

Bu sistemi tekrar ederek, üstte ekmek kalacak şekilde 3 katman yapın.

Üzerine ekmek kırıntı ve kalan peyniri ekleyin. Fırında 20 dakika rengi dönene kadar pişirin.

 

(0)

28 cm kare ızgara tava ve 28 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

28 cm kare ızgara tava için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/gril-tava/kare-izgara-tavalar/

28 cm orta boy tencere için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-28cm-tencereler/

Malzemeler

4 kuzu incik

2 yk domates/biber salçası

1 adet soğan

2 adet tatlı yeşil biber

3 adet soyulmuş domates

2 defne yaprağı

3 bardak su

1/2 bardak kuru kayısı

1/2 bardak çekirdeksiz hurma

1/2 bardak çekirdeksiz kuru erik

1/4 bardak kuru üzüm

tuz karabiber

4 yk zeytinyağı

Tarif

Hecha tavanızı ısıtın ve incikleri mühürleyin ve kenara alın. Fırını 190 dereceye getirin.

Hecha tencerenin içinde zeytinyağını ısıtın.

Domatesleri püre haline getirin.

Yağ ısındıktan sonra salçayla beraber soğan ve biberleri kavurun.

Püre haline gelen domatesi ekleyin ve daha sonra suyu ekleyin. Defne yaprağını ekleyin ve tencerenin kapağını kapayıp, ısıyı orta seviyeye düşürün. Bu şekilde 10 dakika kadar içerideki suyun homojen olmasını sağlayın.

Tuz ve karabiberi ekleyin.

Incikleri suyun içine yatırın.

30 dakika kadar orta kısık ateşte ocakta pişirin.

Kuru meyveleri ekleyin, karıştırın ve 190 derece fırında 30 dakika daha pişirin.

 

(0)

“Ramazan olur da pidesiz tarif olur mu? TabiI ki normal şartlar altında en sevdiğim formül ısıttığım pidenin içine biraz tereyağı sürdükten sonra eski kaşar ve pastırma ama bu razaman susuz kalmamak gerekiyor. Bu yüzden sizi daha zinde hissettirecek ve tok tutacak bir sahur atıştırmalığı tarifi hazırladım.”

28 cm düz yuvarlak tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

Malzemeler

1/4 dilim (ya da istediğiniz sandviç boyutunda) pide

20 gr tereyağı

1 sarı tombul biber

1 kırmızı tombul biber

3 yk zeytinyağı

3 dllim suda mozarella (ya da tuzsuz beyaz peynir)

3 dilim dil

Tarif

Pideyi ısıtın ve iç yanaklarına tereyağını yedirin.

Hecha tavanızı yağlayın ve ısıtın. Biberlerin yüzlerini fileto şeklinde kesin ve diriliklerini kaybetmeyecek şekilde 3 dakika kadar soteleyin ve bir kenara alın.

Pidenin içine önce biberleri, sonra peyniri ve dil dilimlerini dizin.

Tavsiyem yanında soğuk fesleğenli ayran ya da çay ile tüketmeniz.

 

(0)

24 cm ızgara tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/gril-tava/24cm-kare-izgara-tavalar/

Malzemeler

400 gr takoz bonfile

1 bardak zeytinyağı

2 sap biberiye

Tuz

Karabiber

1 paket yedikule marul

2 sap taze soğan

1 bardak çekirdeksiz hurma

1/2 demet bebe ıspanak

1 limon

1 tk dijon hardal

1 tutam rezene tohumu

Tarif

Bonfileyi 1/2 bardak zeytinyağı, tuz, karabiber ve biberiye ile marine edin. Pişirmeye önce mutlaka oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Hecha tavanızı kalan yağ ile ısınmasını bekleyin. Tava ısınırken; sosunuz için bir kasenin içinde kalan zeytinyağının yarısı, 1 limon, hardal ve rezene tohumunu çırpın.

Bir tabağın içinde yedikule marul, bebe ıspanaklar ve ince kıydığınız taze soğanı hazırlayın.

Tava ısındıktan sonra takoz bonfilenin tüm yanaklarını kahverengi oluncaya kadar mühürleyin, eti bir kenara alın ve 2-3 dakika bekletin.

Eti 2 cmlik dilimler halinde kestikten sonra çıkan dilimleri de parmak şeklinde kesin, pişme derecesinden memnun değilseniz bu noktada tavada 1-2 dakika daha dilimleri çevirebilrisiniz.

Dilimleri yaprakların üzerine dizin, hurmaları ilave edin ve son olarak sosu üzerinde gezdirin.

 

(0)

Mini güveç kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/diger/mini-cocottes/

Malzemeler

3 yk zeytinyağı

1 kırmızı soğan

1/2 haşlanmış pancar

1 diş sarmısak

1 limon

2 adet kırmızı tatlı biber

5 adet iri sulu domates

2 adet tatlı yeşil biber

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı sirke

1/4 demet maydonoz

2 yaprak fesleğen

4 küp buz

1 bardak su

Tarif

Hecha mini coccotteleri buzdolabında önceden yarım saat kadar soğutun.

Tüm malzemeler bir mixerde homojen kıvam alıncaya kadar çevirilir. Püre olmasından hoşlanmıyorsanız blenderdan geçiriken su ilave edebilirsiniz.

Soğuttuğunuz mini cocottelerda servis edin.

 

(0)

Mini güveç kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/diger/mini-cocottes/

Malzemeler

3 yk zeytinyağı

1 soğan

1 diş sarmısak

1 limon

1 misket limonu

3 adet yeşil tatlı biber

2 adet salatalık

3 yaprak fesleğen

3 yaprak nane

3 sap kişniş

4 dilim tatlı kavun, dilimlenmiş halde

1 tutam tuz,

1/2 tutam karabiber

( ağır geleceğini düşünüyorsanız soğan ve sarmısak kullanmadan da yapabilirsiniz.)

Tarif

Hecha mini coccotteleri buzdolabında önceden yarım saat kadar soğutun.

Tüm malzemeler bir mixerde homojen kıvam alıncaya kadar çevirilir. Püre olmasından hoşlanmıyorsanız blenderdan geçiriken su ilave edebilirsiniz.

Soğuttuğunuz mini cocottelerda servis edin.

 

(0)

Hecha 22 cm sahan kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/22cm-sahan/

“Çocukken okuldan gelince annemin hemen her gün yaptığı klasik sandviç tarifi” – Yağız Izgül

Malzemeler

Isteğe göre 300 gr liğme tavuk ya da 6-7 adet kasap köfte

Isteğe göre yarım ekmek ya da baget ekmek

Ev yapımı mayonez ya da krem peynir

Tuz

Karabiber

Taze soğan

(köfteli versiyonda annem domates ve sivri biber dekullanırdı tercih sizin)

Ev yapımı mayonez tarifi:

2 adet çok gezen organik yumurta

1 su bardağı kanola yağı

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığiı limon suyu

Yarım çay kaşığı tuz

Bütün malzemeler derin bir kaba alınır ve tahta bir kaşıkile karıştırılır.

Daha sonra blenderda köpürünceye kadar çıpılır.

Tarif

Ekmeğin arası yarılır.

Taze soğan ince kıyılır ve mayonezle karıştırılır, ekmeğesürülür.

Arasında tavuk ya da köfte konur tuz ve karabiber ilaveedilir tercih edilen mazlemeler varsa eklenir.

Sandviç kapanır ve afiyetle yenir.

(0)

28 cm düz yuvarlak tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

Malzemeler

Panini ekmek

1/2 patlıcan

1/2 kabak

1 kapya biberi

1 sarı biber

2 dilim suda mozarella (Mozarella peyniri, manda sütündenyapılan bir peynirdir. Taze olduğu sürece rengi beyazdır. Yarı-yumuşak birpeynirdir. Günü gününe tüketilmesi gerekir ancak günümüzde bu süre vakumlupoşetler ile uzatılır.)

1 yemek kaşığı tohumlu hardal (isteğe bağlı olarak)

6 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Tarif

Patlıcanlar ve kabaklar 0,5 cm kalınlığında dilimlenir.

Kırmızı ve sarı biberin filetosu çıkarılır.

Hecha döküm düz tavada, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır;patlıcanlar renk alıncaya kadar önlü arkalı sotelenir. ( 3’er dakika)

2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır; kabaklar her iki yüzü2-3 dakika kızarıncaya kadar sotelenir.

2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtılır; kırmızı ve sarı biberlertoplam yaklaşık 3 dakika kadar sotelenir.

Amaç patlıcanlar dışında sebzeleri biraz diri bırakmak veböylece besin değerlerini mümkün olduğu kadar korumak.

Panini ekmeğin, iç ve dış tarafı döküm tavanının altıkapandıktan sonra, tavaya bastırılır. (Istediğiniz kıvama gelinceye kadarsebzelerden kalan yağı ekmeğe geçirin)

Tohumlu hardal ekmeğe sürülür.

Aralanan ekmeğe, sebzeler dilediğiniz şekilde dizilir, halensıcak olan sebzelerin üzerine mozarella peyniri dizilir ve peynir eritilir.

Tuz ve karabiber eklenrek afiyetle yenir.

(0)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

Malzemeler

200 gram iç bakla

100 gram bezelye

1 adet kırmızı kapya biberi

1 adet California sarı biber

1 adet soğan

1 demet dereotu

1 su bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kimyon tohumu

1 tutam kakule

Tuz

Karabiber

Tarif

Soğanları piyaz doğrayın.

Soğanları yarım su bardağı zeytinyağında kavururken kimyontohumunu ekleyin.

Soğanları öldürene kadar kavurduktan sonra iç baklayıekleyip, karıştırmaya devam edin.

3-4 dakika sonra julyen doğradığınız biberleri ekleyin vekarıştırmaya devam edin.

Sebzelerin üstü kapanacak şekilde tencereye su ekleyin.

Tuz, karabiber ve zeytinyağın kalanını ekleyin.

Bir taşımdan sonra altını kısın.

Baklaların yumuşamasına yakın bezelyeleri ekleyin ve 3-4dakika bekleyin.

Suyunu çekmeye yakın bir tutam toz kakule ekleyin ve ateştenalın.

 

(0)

28 cm yuvarlak düz tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

Malzemeler

5 adet kuşkonmaz

1 adet kırmızı kapya biberi

1 adet California sarı biber

10 adet brokoli

1 adet soğan

Yarım su bardağı bezelye

150 gram mantar

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kimyon

Tarif

Zeytinyağında soğanları kavurun.

Julyen doğradığınız biberleri ekleyin ve biraz tuz,karabiber ve kimyon ekleyerek 2-3 dakika kavurun.

Kuşkonmazları ekleyip biraz tuz ve karabiber ekleyin 2-3dakika daha kavurun.

Mantarları ekleyin, tuz ve karabiberi koyarak 2-3 dakikadaha kavurun.

Brokoli ekleyin, tuz ve karabiberi de koyarak 2-3 dakikadaha kavurun.

En son bezelyeleri ekleyin ve 2-3 dakika sonra ateşten alın.

 

(0)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

Malzemeler

1 paket Fusuli makarna

10 adet mantar

3 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

400ml süt

2 yumurta

1 kase rende gravyer peyniri

1 kase rende Parmesan peyniri

1 adet kımızı soğan

2 dal kekik

1 dal biberiye

Tarif

İyi bir makarna nasılpişirilir?

Öncelikle su çok önemli. Su kaynarken suyu lezzetlendirmekiçin bol tuz ve az zeytinyağı ekleyin. Bol zeytinyağı kullanmayın, çünkü bolzeytinyağı kaynar suyun içinde trans yağa dönüşüyor.

Hecha Döküm tencere suyu sıcak tuttuğu için makarnayı biranda atabilirsiniz. Makarnayı pakette yazan süreye göre pişirin.

Tereyağını skilletin içine yerleştirin fakat altın açmayın.

Sarımsakları ezin ve skilletin içindeki tereyağın üzerinekoyun. Bu işlemi tereyağını tatlandırmak için yapıyoruz. Daha sonra tereyağıeritin.

Mantarları ince kesin.

Yağ eridikten sonra sarımsaklar esmerleşmeye başlayacaktır.Esmerleşen sarımsakları yağın içinden çıkarın çünkü bu tarifte tereyağın sadecearomasını istiyoruz.

Yağı yakmadan mantarları hemen tereyağın içine atın ve 2 turçevirin. Mantarın %90’nı su olduğu için hemen tereyağı çekecektir.

Mantara tuz, karabiber, kekiği ekleyin. 1-2 dakika sonramantarları ateşten alın.

Bir kasede süt ve yumurtayı çırpın. Daha sonra gravyeriekleyip tekrar çırpın.

Makarnayı süzün.

Sığ tencereye biraz zeytinyağı ekleyin ve makarnayı ekleyin.

Mantarları, soğanı tuz ve karabiber ile beraber makarnanınüzerine döküp 2 kaşık yardımı ile karıştırın.

Üzerine sütlü karışımı ekleyip tekrar karıştırın, üzerineparmesan peynirini serpin.

180 derece fırında fan açık şekilde 15 dakika üstükızarıncaya kadar pişirin.

 

(0)

28 cm düz yuvarlak tava ve sosluk kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

28 cm düz yuvarlak tava için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

Sosluk için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/diger/sos-tenceresi/

Malzemeler

1 parça takoz noir

1 bardak barbekü sosu

1 bardak dijon hardalı

Yarım bardak ketçap

2 bardak esmer şeker

1 yemek kaşığı pekmez

2 adet chili biberi

1 yemek kaşığı salça

1 bardak su

1 bardak beyaz sirke

1 bardak karabiber

1 adet sarımsak

Tuz

Zeytinyağı

Tarif

Ilk önce eti Hecha Skillet’te mühürlemeniz gerekiyor. Birfırça yardımı ile Hecha Skilleti yağlayın.

Eti tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.

Skilletin ısısını kontrol edin. (Eğer elinizi tavanınüstünde 5 saniyeden fazla tutamıyorsanız skilletin ısısı doğru demektir.)

Etinizin 6 yüzü olduğunu varsayın ve 6 tarafını da ayrı mühürleyin.

Büyük bir kasenin içinde barbekü sos, hardal, ketçap, pekmezve esmer şekeri karıştırın.

Hecha sosluğa 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve zeytinyağıısıtın.

Chili biberlerini ince kesin. Chili biberlerini kestiktensonra yüzünüzü ya da gözünüze ellemeyin çünkü chili biberi çok yakıcıdır.

Hecha soslukta ısıttığınız yağın içerisine salçayı ekleyinve kavurun.

Salçanın kokusu çıktıktan sonra chili biberlerini ve suyuekleyin, bir çırpıcı yardımı ile karıştırın.

Daha önceden yapmış olduğunuz sosun içerisine sirkeyiekleyin ve çırpıcı yardımı ile çırpmaya devam edin.

Etinizin her yerini mühürledikten sonra eti 10 dakika kadartezgahın ya da tabağın üstünde dinlendirin.

Chili biber sosunu, ilk hazırladığınız sosun içerisineekleyin.

Tuz ve karabiber takviyesi yapın. Etiniz bu hazırlamışolduğunuz sosun içinde pişecek.

Sosu, etinde sığacağı büyüklükte bir fırın kabının içinedökün. Eti içine yerleştirin ve sosu çekmesi için içinde bekletin.

1 bardak karabiberi tezgahın üstüne yayın. Sosun içindebekletmiş olduğunuz eti karabiberlerin üstünde gezdirin ve bütün yüzeylerinikarabiber ile kaplayın.

Bütün bir sarımsağı ikiye bölün. Sarımsakları fırınkabındaki sosun içine koyun.

Karabibere buladığınız eti sosun içine geri koyun ve heryerini sosla kaplayın. Etiniz üstünü tekrar sos ile kaplamak karabiberlerinyanmasını önleyecektir.

190 derece fırında, fan açık, 1 saat 30 dakika pişirin. 30.Ve 40. Dakikalarda eti bir tur çevirin. 90. dakikasında et pişmiş olabilir,mutlaka kontrol edin.

Afiyet olsun!

 

(0)

24 cm orta boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

Malzemeler

3 Adet domates

1 Bardak basmati pirinç

2 Büyük boy soğan (küp şeklinde doğranmış)

1 Adet kesme kesme şeker

2 Bardak tavuk suyu

Yeni bahar

Kuş üzümü

Dolmalık fıstık

1 Demet dereotu

Tuz

Karabiber

Tarif

Domateslerin içini oyun. Kapaklarını kesin ve saklayın.Oyduğunuz sulu kısımları buzdolabında saklayın.

Basmati pirincini yıkayın. Eğer vaktiniz varsa ıslayın.

Dolmalık fıstıkları 2-3 dakika kavurun.

Hecha Ottoman sığ tencere 28cm’de 3 yemek kaşığı zeytinyağıile soğanları 3 dakika kavurun ve içine şekeri atın.

Basmati pirincini ekleyin ve karıştırın, sonrasında suyunuverin.

Kuş üzüm (isterseniz kaynar suda 5 dakika açabilirsiniz amaben tercih etmiyorum.), yeni bahar, tuz ve karabiberi ekleyin.

Suyunu çekecek şekilde kapağı açık halde bekleyin, suyunutam çekmeden önce dereotunu ekleyin ve karıştırın.

Domateslerin içini pirinç karşımı ile doldurun vedomateslerin kapağını kapatın.

Hecha Ottoman 24 cm tencereye doldurduğunuz domatesleri yerleştirin.Domateslerin dibine tavuk suyu dökebilirsiniz.

190 derece fırında 35 dakika pişirin.

 

(0)

30 cm yuvarlak ızgara tava ve 28 cm büyük boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

30 cm yuvarlak ızgara tava için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/gril-tava/buyuk-izgara-tavalar/

28 cm büyük boy tencere için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-28cm-tencereler/

Malzemeler

2 adet dana kaburga

2 yemek kaşığı un

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Biberiye

2 baş sarımsak

3 bardak et suyu

Kekik

1 paket domates püresi

2 kaşık barbekü sosu

2 adet havuç

2 adet yabani havuç

1 küçük turp

Yarım bardak krema

Muskat

1 diş sarımsak (püre için)

Tarif

Hecha sos tenceresinde havuçları haşlayın.

Hecha Big Grill Round’u ısıtın.

Dana kaburgaları; tuz, karabiber ve barbekü sos ilefırçalayın. Maşa yardimi ile 4 tarafını Hecha Big Grill Round’da mühürleyin.

Hecha Ottoman 28cm’in içinde zeytinyağı, sarımsak, biberiyeyaprakları, et suyu ve domates püresini ısıtın. Tuz, karabiber ve kekiği ilaveedin.

Mühürlediğiniz dana kaburgaları Hecha Ottoman tencereniniçine ekleyin, kapağını kapatın ve 180 derece fırında 40 dakika pişirin.

Haşlanan havuçları süzün. Krema, tuz, karabiber ve muskatile beraber püre haline getirin.

Kaburgayı ve püreyi beraber servis edin.

 

(0)

28 cm büyük boy sığ tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-sig-tencereler/

Malzemeler

2 su bardağı baldo pirinç

3 su bardağı tavuk suyu

1 bardak konserve mısır

1 adet soğan

400 gr kıyma

1 demet kişniş

1 yemek kaşığı kimyon tohumu

1 bardak jalepeno biberi

1 yemek kaşığı tereyağı

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Tarif

Pirinci 3-4 saat ilik suda ıslayın ya da bir süzgeçte soğuksuda yıkayıp nişastasını alın.

Tereyağı ve zeytinyağını karıştırın.

Soğanları ince kıyın, üzerine kimyon tohumunu ekleyipkavurun.

Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin. Bir kaşıkyardımı ile kıymayı bastırıp dövün.

Pirinci ekleyin, 2-3 dakika kavurun.

Tavuk suyu ve tuz, karabiberi ekleyin. Bir aşım kaynadıktansonra kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin.

Kişnişleri ince kıyın.

Su çekmeyi bıraktıktan 5 dakika sonra mısırları, kişnişi vejalepeno biberlerini ekleyin.

Pilavın üstünü bez ile örtüp, 15-20 dakika demledikten sonraservis edebilirsiniz.

 

(0)

30 cm yuvarlak ızgara tava ve sosluk kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

Sosluk için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/diger/sos-tenceresi/

30 cm yuvarlak ızgara tava için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/gril-tava/buyuk-izgara-tavalar/

Malzemeler

1 kafes kuzu pirzola

Yarım bardak balzamik sirke

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tohumlu hardal

2-3 sap biberiye

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Sos Malzemeleri

1 kavanoz konserve kestane

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1,5 bardak süt

1 tutam muskat rendesi

Tarif

Bir kasenin içerisinde sirkeyi ve hardalı karıştırın vesarımsağı içine dövün.

Fırça yardımı ile hazırlamış olduğunuz karışımı pirzolanınüzerine sürün. Üzerine biberiye, tuz ve karabiber ekleyin.

Hecha Big Grill 30cm’i yüksek ateşte kızdırın.

Eğer dereceniz yoksa, doğru mühürleme ısısını anlamak içinelinizi tavanın üstünde tutun. Eğer bu şekilde 5’e kadar geri sayımyapamıyorsanız tavanız mühürleme için uygun sıcaklığa ulaşmış demektir.

Maşa yardımı ile kafesin her yeri kızarana kadar mühürleyin.Bu şekilde suyu içine hapsettikten sonra pirzolayı tezgaha alın ve suyununoturmasını bekleyin. (Pirzolayı ikili kalemler şeklinde dilimleyebilirsiniz.)

Aynı tavanın içine pirzolaları dik bir şekilde dizin. 180derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Eğer etinizin iyi pişmiş olmasınıistiyorsanız, pişirme süresini 18-20 dakika olarak ayarlayabilirsiniz.

Başka bir tavada kestaneleri 1-2 dakika kadar kavurun.Kavurduğunuz kestaneleri püre haline getirin.

Hecha sos tenceresinde 1 yemek kaşığı tereyağını eritin vesonra unu kavurun. Topak haline gelince, sütü kademeli olarak ekleyin vemeyhaneyi hazır edin.

Muskat ve kestaneleri ekledikten sonra altını kısık birşekilde 1-2 dakika karıştırın.

Sosun kıvamından emin değilseniz, sosunuzu robottan geçirin.

Sunum tabağınızda, sosu tabağın ortasına koyun ve kenarlarapirzolalar dik gelecek şekilde dizin.

 

(0)

24 cm orta boy tencere ve sos tenceresi kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

Sos tenceresi için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/diger/sos-tenceresi/

24 cm orta boy tencere için

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-24cm-tencereler/

Malzemeler

1 adet kuzu ciğeri

200 gr çiğ badem

100 gr un

40 gr toz köri

1 adet büyük boy soğan

1 yemek kaşığı sumak

1 demet maydanoz

1 bardak süt

Ayçiçek yağı

 

Tarif

Kasabınızdan temizlenmiş ciğerinizi aldıktan sonra ciğerleri yıkayın ve küp şeklinde kesin.

Küp şeklinde kestiğiniz ciğerleri, köri tozu ile beraber 1-2 saat sütün içinde buzdolabında bekletin.

Bademleri 20 dakika kaynar suda bekletin ve sonrasında soyun. Soyduğunuz bademleri Hecha sos tenceresinde 3 dakika kavurun.

Bir kasenin içinde unu, köriyi ve bir tutam tuzu karıştırın.

Ciğerleri süzün ve un karışımına bulayın.

Hecha tencerenin içinde ayçiçek yağını kızdırın.

Bir tabağın üzerine mutfak havlusu koyup, tavanın yanına hazırlayın.

Ciğerleri 5 dakika üstü altın rengi olana kadar kızartın ve fazla yağını almak için mutfak havlulu tabakta bekletin.

Soğanları piyaz dilimleyin ve sumakla karıştırın.

Badem ve ciğeri karıştırın ve servis için sunuma hazırlayın.

 

(1)

28 cm düz yuvarlak tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

Malzemeler

300 gr balkabağı

1 adet sarımsak

1 adet kırmızı soğan

1 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı çemen otu tohumu

1 yemek kaşığı kimyon tohumu

2 yemek kaşığı un

Kızartma yağı

Yumurta

1 su bardağı süzme yoğurt

Tuz, karabiber

Tarif

Balkabağını rendeleyin ve suyunu sıkın.

Bir havanın içinde çemen otu tohumu ve kimyon tohumlarınıdövün. Bu karışımın yarısını, dövülmüş sarımsağı, piyaz dilimlenmiş soğanı veince dilimlenmiş yeşil biberi balkabağının içine ekleyip karıştırın.

Yumurtayı ekleyin ve yoğurun.

Unu kıvamı biraz sertleşene kadar ilave edin.

Hecha Skillette kızartma yağını ısıtın.

Bir tabağın üstüne mutfak havlusu serin.

Elinizle balkabağını küçük toplar yapın ve bu topları 1,5dakika kızartın. Kızarttığınız topları mutfak havlusunun üzerine koyun.

Sos tenceresinde geriye kalan baharat karışımını soğuktankoyup zeytinyağı ile 2 dakika ısıtın.

Zeytinyağını süzün ve yoğurtla karıştırıp sosunuzu hazırlayın.Geriye kalan baharatları da sosunuza ekleyebilirsiniz.

 

(0)

28 cm düz yuvarlak tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

Malzemeler

200 gr takoz ya da dilim bonfile

4 dilim cheedar peyniri

1 adet soğan

1 yemek kaşığı light mayonez

1 adet sandviç ekmeği

Zeytinyağı

Kimyon

Tuz, karabiber

Tarif

Hecha Skillet’in içinde 1 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtınve sonrasında bonfileyi mühürleyin. Bu şekilde suyu etinizin içinde hapsetmiş oldunuz.Bonfileyi bir kenara alın ve içinde suyun oturmasını bekleyin.

Tavanın yüzeyinde kalan etleri kazıyın ve soğanı piyazdilimleyip, tekrardan 2 kaşık zeytinyağı ve kimyon eklediğiniz tavaya atın.

Bonfileyi julien ya da parmak şeklinde kesin ve kavurduğunuzsoğanların içine atın. 2 dakika karıştırdıktan sonra cheedar peynirinibonfilenin üzerine koyun ve erimeye başladığında tavanın içindeki tümmalzemeleri bir spatula yardımıyla karıştırın.

Ekmeği ortadan ikiye kesin, dilerseniz ekmeğin içiniçıkarabilirsiniz. Ekmeğin iç kısmını etlerin üstüne yatırın ve etin suyunuçektirin.

Ekmeğin iki tarafına mayonezi sürün, taban kısmına bebekmarulları dizin ve sonrasında et karışımını ekleyin.

 

(0)

28 cm yuvarlak ızgara tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/gril-tava/yuvarlak-izgara-tavalar/

Aslında iyi et yapmak kolay olduğu halde insanlara zor biriş gibi gözükmektedir. Önemli olan,; ısıyı, etin kalınlığını ve zamanı doğrubir şekilde birleştirebilmektir. Bu tarifte az, orta ve iyi pişmiş ettariflerini bulabilirsiniz, fakat benim tercihim her zaman az pişmiş ettenyanadır.

Malzemeler

1 adet süt dana pirzola (2,5 cm kalınlığında)

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Biberiye

Tarif

Süt dana pirzolayı bir tabağın içirişinde tuz, karabiber,biberiye ve zeytinyağı ile bir gece bekletin.

Etinizi lokum gibi yapmak istiyorsanız, buzdolabındançıkardığınız eti muhakkak 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Aksi taktirdeetinizin soğuk olan yüzeyi yanacak ve içi pişmeyecektir. Etinizi odasıcaklığına getirdiğinizde etin her yeri aynı sıcaklıkta olduğu için homojen vekusursuz bir mühürleme yapabilirsiniz.

Hecha Grill Pan Round’u mühürleme sıcaklığına getirin.(Mühürleme sıcaklığı: Elinizi tavanın üstünde tutun. Eğer bu şekilde 5’e kadargeri sayım yapamıyorsanız tavanız mühürleme için uygun sıcaklığa ulaşmışdemektir.)

2 yemek zeytinyağı ile Hecha Grill Pan Round’u yağlayın. Buşekilde hem olası bir yapışmanın önüne geçmiş olursunuz, hem de yemeğinizlezzetini arttırmış olursunuz.

2,5 cm kalınlığındaki et için her iki tarafı 4er dakikapişirin. Pişirme esnasında her 4 dakikayı kendi arasında 2’şer dakikaya bölünve ızgara izlerini istediğiniz gibi verebilirsiniz. Olduğunca etinize azmüdahale etmeye çalışın, böylece suyu içinde homojen bir şekilde dağılmış olur.

Pişirme bittikten sonra etinizi tezgaha alın. 2-3 dakika hiçdokunmayın. Eti hemen kesmek, etin suyunun kaybolmasına yol açar.

Bu şekilde etiniz  azpişmiş; dışı çıtır, içi ise lokum gibi olacaktır.

Az ortaya geçmek için: Mühürleme işlemi bittikten sonraateşi %80’e düşürün ve ikişer dakika daha pişirin (ki ben hiç tavsiyeetmiyorum)

Iyi pişmiş için: Ikişer dakika daha ekleyerek aynı işlemiyapabiliriz.

(0)