Balıkesir-Tirit

28 cm kare ızgara tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/gril-tava/kare-izgara-tavalar/

Malzemeler

1 kg. kuşbaşı dana eti,
1 parça çorbalık kemik,
1 adet bayat ekmek ya da pide,
3 adet domates,
1 yemek kaşığı salça (biber tercih edilir),
Tuz ve karabiber.

Yapılışı

Bayat ekmek ve ya pideleri küp küp doğradıktan sonra Hecha ızgara tavada kızartın. Etlerinizi Hecha tencerede soteledikten sonra kemiği ilave edin ve üzerini geçti geçecek kadar sıcak su ekleyerek 1 saat kadar pişirin. Domatesleri rendeleyin ve kızdırılmış tereyağda biber salçası ile birlikte kavurun. Domates salçası kullandığınız takdirde biraz acı olsun derseniz pul biber de kullanabilirsiniz. Yine isteğinize göre domates sosuna bir iki diş sarmısak ilave edilebilir. 3-4 dk. kavurduktan sonra altını kapatıp, kenara alın. Maydanozları ince ince doğrayın. Hecha sığ tencerede haşladığınız kuşbaşı etleri süzgeçle tencereden aldıktan sonra didikleyin ve tuzunu, karabiberini ilave ederek iyice harmanlayın. Sıcak et suyuna küp doğradığınız pideleri atıp 4-5 sn. tutarak süzgeçle servis tabağına alın. Üzerine etten ilave edin ve sostan gezdirin. En son maydanozla süsleyerek servis yapın. Arzuya göre yanında yoğurtla da servis edebilirsiniz.