Babamın Tavuğu

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Malzemeler

3 yk zeytinyağı

1 baş sarmısak

2 adet soğan

2 adet chili biber

½ su balzamik sirke

1/2 lt tavuk suyu

2 su bardağı su

4 adet büyük domates veya 3 yemek kaşığı domates salçası

6 adet tam but tavuk

Maydanoz

Kişniş

 

Tarif

Geniş ve derin bir döküm tencerede zeytinyağını kızdırın. 

Küp kestiğiniz soğanları ve diş diş ayırıp doğradığınız sarmısakları ekleyin. 10 dakika kadar kavurduktan sonra chili biberlerini doğrayıp ekleyin.

Balzamik sirkeyi ilave edin ve uçurun. 

Tavuk suyu, su ve doğradığınız domatesleri ekleyin. 

Karışımı homojen bir hal alana kadar karıştırın. 

Butları su seviyesinin altına doğru bastırın. 

Tencerenin kapağını açın ve 15 dakika daha pişirin. Şimdi tavukların yumuşamış ve sosu çemiş olduklarını göreceksiniz. Tavuk butların üzerine maydanoz ve kişniş de serpebilirsiniz.

Bu yöntemle tavuk çok lezzetli ve bir o kadar da yumuşacık olacak.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]