Babamın Pratik Lezzeti (Baharatlı Fırın Brokoli)

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Malzemeler

1 kg patates

1/2 kg brokoli

200 gr provolone peynir

3 baş sarmısak

Kurutulmuş chili biber

Biberiye

Kekik

Parmesan peyniri

Tereyağı 

Zeytinyağı

Ekmek kırıntısı

 

Tarif

Patatesleri soyup suda beklettikten sonra elma dilimi şeklinde kesin ve ikiye bölün. 

Brokolileri limonlu suda 7 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk su dolu bir kaseye alın, ardından küpler halinde kesin. 

Patatesleri 10 dakika kadar kaynayan suda haşlayın.

Fırınınızı 200 dereceye getirin. Hecha Fırın tepsisini tereyağı ile sıvadıktan sonra brokoli ve patatesleri yayın. Baş sarmısakları soymadan yandan ikiye kesin ve aralara serpiştirin. Baharatlar üzerine serpin. 

Brokoli ve patatesin üzerinde biraz zeytinyağı gezdirin. Ekmek kırıntıları ve toz parmesanı serpip fırına verin. 

Bu şekilde 15 dakika piştikten sonra provolone dilimlerini arzu ettiğiniz şekilde patates ve brokolilerin üzerine koyun, 10-15 dakika kadar daha pişirin.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]