Babamın Lazanyası

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Malzemeler

12 adet lazanya yaprağı

1 yemek kaşığı un

3 su bardağı süt

Muskat rendesi

50 gr toz parmesan

1 yemek kaşığı tereyağı

4 yemek kaşığı zeytinyağı

50 gr kurutulmuş porçini mantarı

200 gr mozzarella peyniri

1 tutam maydanoz

1 diş sarmısak

Ekmek kırıntısı

Tuz

Karabiber

 

Tarif

Bir tavada zeytinyağını kızdırın.

Sarmısağı soyup ezin ve zeytinyağında 2-3 dakika kadar bırakın. Sonra sarmısağı zeytinyağından alın. 

Sıcak suda açtığınız mantarları tavaya koyun. Açtığınız sudan 3 yemek kaşığı kadar ekleyin ve bu şekilde 20 dakika pişirin. 

Ardından ince kıydığınız maydanozları ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Pişirme süresinin sonunda mantarlar suyu tamamen çekmiş olacak.

Lazanya yapraklarını hazırlayın.

Bir tavada tereyağını eritin ve un ilave edin. Yavaş yavaş sütü dökün ve kıvam alana kadar karıştırın. Tuz, karabiber, muskat rendesini ve toz parmesan peyniri ekleyin.

Hazırladığınız meyaneyi ateşten alın ve mantarların içine dökün.

Hecha fırına tepsisini zeytinyağı ile yağlayın ve ekmek kırıntıları serpin. Kabın dibine lazanya yapraklarından yerleştirin. Üzerini mantarlı meyane ile doldurun. Bu şekilde birinci tabakayı yapmış oldunuz. Şimdi tekrar lazanya yapraklarından serin, üzerine mozarella ve parmesan koyun. Bu da ikinci tabaka oldu. Bu şekilde malzeme bitene kadar kabın tepesine kadar çıkın. 

Lazanyanızı önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin, sonra sıcak sıcak servis yapın.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]