Baba Kahvaltısı – Pişi

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Malzemeler

150gr un

1 tutam tuz

100 ml su 

1 çk kuru maya

1 bardak ayçiçek yağı

tercihe göre bal, çilek reçeli

Tarif 

Bir kasenin içinde un, tuz ve mayayı harmanlayın, ortasını bir kuyu yapın ve suyu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar unlu bir tezgahta hamuru yoğurun. En az 1 saat mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru bir kez daha yoğurun ve avucunuzla 6 adet yumru çıkarın, yumruları mini bir merdane ile 8-10 cm çap alana kadar açın.

Hecha döküm tencerede sıvı yağı kızdırın ve hamur kabarıncaya kadar iki tarafını kızartın.

Arzu ettiğiniz reçel ya da krema ile beraber tüketebilirsiniz.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]

Views: (367)