Babamın Balığı – Fırında Kalkan

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Malzemeler

1 adet kalkan

1 su bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

2 adet limon

Biberiye 

Taze kekik

2 adet defne yaprağı  

Tuz

Karabiber

 

Tarif

Fırını 210 dereceye getirin. 

Fırın kağıdının üzerinde zeytinyağı dolaştırın. Üzerine kalkanı yerleştirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyin. 

Kalkanın üzerini oda sıcaklığındaki tereyağı ile fırçalayın. 

Açtığınız deliklerin içerlerine taze kekik yapraklarını koyun. 

Limonu dilimleyin ve kalkanın üzerine dizin. 

Son olarak biberiyeleri ve defne yapraklarını da dizip, üzerini kapatın. Kalkanı fırına verin. 20-25 dakika sonra kontrol edin. İstediğiniz sululukta ise sunuma hazır demektir. 

Kalkanı fırından çıktığı gibi sofraya getirin. İşte bu da sizin ünlü kalkanınız olsun.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]