AQUAFABA NASIL YAPILIR?

Haftanın püf noktası:

Aquafaba yani nohut suyunun keşfiyle beraber veganların beslenme düzeninde çığır açan gıdalardan biri. ortaya çıktı. Sadece veganlar da değil, yumurtaya alerjisi olanlar da kek, kurabiye, pasta, mayonez, pavlova ve hatta makaron yapımında yumurta alternatifi olarak aquafabayı sıkça kullanıyorlar. Peki nasıl elde ediliyor bu su? Nohutların içinde bekletilmesi ile yoğunlaşan suyun, yumurta akı kıvamına ulaşması ile elde ediliyor. Bir defa yoğun kıvamdaki aquafabanızı yaptıktan sonra tıpkı yumurta akı gibi köpük kıvamına gelebilen bir malzeme elde ediyorsunuz. Sonrasında üreteceğiniz tarifler ise artık tamamen yaratıcılığınıza kalmış!

Aquafaba nasıl yapılır?

– Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutun suyunu süzün.

– Tekrar temiz su ekleyerek nohutlar pişene dek haşlayın ve soğumaya bırakın.

– Haşlanmış nohutları, içinde beklediği su ile beraber buzdolabına kaldırın. 1 gece bu su içerisinde bekletin.

– Ertesi gün nohutları süzdüğünüzde geriye kalan yumurta akı kıvamındaki sıvı, aquafabadır.

Aquafabayı bozdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.

Püf noktası: Nohutları içinde çok miktarda su ile bekletirseniz aquafabanızın çok ince bir kıvamı olur ve birebir yumurtayı taklit etmesi zorlaşır. O nedenle dolapta beklediği su miktarını az tutmaya özen gösterin. Haftaya da aquafaba kullanarak yapabileceğiniz bir mayonez tarifi ile geliyoruz. Bizi takip etmeye devam edin.