Ağır Ateşte Pişmiş Kuzu Bacak

MALZEMELER

 

Yarım kuzu bacağı

4 soğan, ince kıyılmış

Bir avuç taze kekik

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1tatlı kaşığı deniz tuzu

1 çay kaşığı karabiber tohumu

 

YAPILIŞI

 

Fırını 150 derecede ısıtın. Butu tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Hecha 28 cm düz yuvarlak tavanızda zeytinyağını kızdırın ve kuzu bacağınızı her yeri eşit derecede pişecek şekilde kızartın. Ve kuzuları kenara alın.

Soğanları pembeleşene dek yağda kavurun ve kekikleri üzerine ekleyin. Pişmiş kuzu bacaklarını da ekleyin. 1 bardak su koyun. 3 saat fırında pişirin. Afiyet olsun !

                    -Şef PELİN DUMANLI-