Adana-Analı Kızlı Çorba

28 cm düz yuvarlak tava ve 28 cm büyük boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-28cm-tencereler/

Köfte dışı için:

1,5 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
3 yemek kaşığı un (ıslatmak için ılık su)
Tuz

Köfte İçi İçin:

200 gram kıyma,

1 orta boy soğan,

1 su bardağı haşlanmış nohut,

200 gram haşlanmış et,

1 yemek kaşığı domates salçası,

Sıvı yağ ve tuz,

Toz Biber,

Tuz ve Karabiber.

 Yapılışı

  • Bulguru ılık su ile ıslatın, yumuşayınca salça ve tuzunu ekleyip elinizi ıslatarak yoğurun.
  • Yumurta ve unu ekleyip, içli köfte hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Soğan ve kıymayı Hecha 28 cm düz yuvarlak tavada soteleyin, tuz ve toz biber ile tatlandırın, altını kapatın.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp, içli köfte gibi açarak içine kıymalı harçtan koyup kapatın.
  • Kıymalı harç bitince kalan bulgurlu hamuru, küçük boyda içi boş köfteler halinde yuvarlayın.
  • Yaptığınız köfteleri kaynar suda Hecha 28 cm tencerede haşlayın. Köftelerin açılmaması için suyun içine yarım limon suyu ve tuz ekleyebilirsiniz.
  • Bir miktar sıvı yağ içine salça ekleyip çiğ kokusu çıkana kadar Hecha 28 cm sığ tencerede soteleyin, önceden haşlanmış nohut ve etleri içine alın.
  • Et suyu ekleyip homojen bir görüntü elde edene kadar kaynatın. Son olarak içine haşladığımız köfteleri atıp kaynayınca kapatın. Afiyet olsun.