Adana-Analı Kızlı Çorba Tarifi

28 cm düz yuvarlak tava ve 28 cm büyük boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/duz-tava/yuvarlak-duz-tavalar/

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-28cm-tencereler/

Analı Kızlı Çorba Tarifi

Köfte dışı için:

  • 1,5 su bardağı ince bulgur,
  • 1 yumurta,
  • 3 yemek kaşığı un (ıslatmak için ılık su),
  • tuz,

Köfte İçi İçin:

  • 200 gram kıyma,
  • 1 orta boy soğan,
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut,
  • 200 gram haşlanmış et,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Sıvı yağ ve tuz,
  • Toz Biber,
  • Tuz ve Karabiber.

Analı Kızlı Çorbası Nasıl Yapılır? Yapılışı

  • Bulguru ılık su ile ıslatın, yumuşayınca salça ve tuzunu ekleyip elinizi ıslatarak yoğurun.
  • Yumurta ve unu ekleyip, içli köfte hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Soğan ve kıymayı Hecha 28 cm düz yuvarlak tavada soteleyin, tuz ve toz biber ile tatlandırın, altını kapatın.
  • Hamurdan küçük parçalar alıp, içli köfte gibi açarak içine kıymalı harçtan koyup kapatın.
  • Kıymalı harç bitince kalan bulgurlu hamuru, küçük boyda içi boş köfteler halinde yuvarlayın.
  • Yaptığınız köfteleri kaynar suda Hecha 28 cm tencerede haşlayın. Köftelerin açılmaması için suyun içine yarım limon suyu ve tuz ekleyebilirsiniz.
  • Bir miktar sıvı yağ içine salça ekleyip çiğ kokusu çıkana kadar Hecha 28 cm sığ tencerede soteleyin, önceden haşlanmış nohut ve etleri içine alın.
  • Et suyu ekleyip homojen bir görüntü elde edene kadar kaynatın. Son olarak içine haşladığımız köfteleri atıp kaynayınca kapatın. Afiyet olsun.