Acılı Roast Beef

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Ihtiyaçlar: Hecha Skillet Round 28 cm, Hecha Sosluk

Malzemeler

1 parça takoz noir

1 bardak barbekü sosu

1 bardak dijon hardalı

Yarım bardak ketçap

2 bardak esmer şeker

1 yemek kaşığı pekmez

2 adet chili biberi

1 yemek kaşığı salça

1 bardak su

1 bardak beyaz sirke

1 bardak karabiber

1 adet sarımsak

Tuz

Zeytinyağı

 

Tarif

Ilk önce eti Hecha Skillet’te mühürlemeniz gerekiyor. Birfırça yardımı ile Hecha Skilleti yağlayın.

Eti tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.

Skilletin ısısını kontrol edin. (Eğer elinizi tavanınüstünde 5 saniyeden fazla tutamıyorsanız skilletin ısısı doğru demektir.)

Etinizin 6 yüzü olduğunu varsayın ve 6 tarafını da ayrı mühürleyin.

Büyük bir kasenin içinde barbekü sos, hardal, ketçap, pekmezve esmer şekeri karıştırın.

Hecha sosluğa 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve zeytinyağıısıtın.

Chili biberlerini ince kesin. Chili biberlerini kestiktensonra yüzünüzü ya da gözünüze ellemeyin çünkü chili biberi çok yakıcıdır.

Hecha soslukta ısıttığınız yağın içerisine salçayı ekleyinve kavurun.

Salçanın kokusu çıktıktan sonra chili biberlerini ve suyuekleyin, bir çırpıcı yardımı ile karıştırın.

Daha önceden yapmış olduğunuz sosun içerisine sirkeyiekleyin ve çırpıcı yardımı ile çırpmaya devam edin.

Etinizin her yerini mühürledikten sonra eti 10 dakika kadartezgahın ya da tabağın üstünde dinlendirin.

Chili biber sosunu, ilk hazırladığınız sosun içerisineekleyin.

Tuz ve karabiber takviyesi yapın. Etiniz bu hazırlamışolduğunuz sosun içinde pişecek.

Sosu, etinde sığacağı büyüklükte bir fırın kabının içinedökün. Eti içine yerleştirin ve sosu çekmesi için içinde bekletin.

1 bardak karabiberi tezgahın üstüne yayın. Sosun içindebekletmiş olduğunuz eti karabiberlerin üstünde gezdirin ve bütün yüzeylerinikarabiber ile kaplayın.

Bütün bir sarımsağı ikiye bölün. Sarımsakları fırınkabındaki sosun içine koyun.

Karabibere buladığınız eti sosun içine geri koyun ve heryerini sosla kaplayın. Etiniz üstünü tekrar sos ile kaplamak karabiberlerinyanmasını önleyecektir.

190 derece fırında, fan açık, 1 saat 30 dakika pişirin. 30.Ve 40. Dakikalarda eti bir tur çevirin. 90. dakikasında et pişmiş olabilir,mutlaka kontrol edin.

Afiyet olsun!

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]