20 cm küçük boy tencere kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
Malzemeler
1 adet büyük boy kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
7 bardak su, tercihen et suyu
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Kereviz, havuç, soğan, sarımsak ve patatesleri soyduk, bol suda yıkadık ve doğradık. 20 cm Hecha tencerede kavurmaya başladık, sonrasında üzerine tuz ve et suyu ekledik. 15-20 dk. kadar pişirdik. 22 cm Hecha sahanda tereyağını erittik, unu ekledik, biraz kavurduk. Tencerede kaynayan çorbaya ekledik ve 2-3 dk. daha kaynattık.
Blender’la çorbayı pürüzsüz bir görünüme getirdik.
İşte kereviz çorbası hazır, afiyetler olsun! Mevsimi geçmeden doğru mutfağa.