Kuru Patlıcan Dolması

28 cm büyük boy tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/urun-kategori/hecha-dokum-tencereler/hecha-28cm-tencereler/

Malzemeler:

  • 1 paket kurutulmuş patlıcan
  • 1 büyük soğan (iyice kıyılmış ya da rendelenmiş)
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 250 gr kıyma
  • 3 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı ( doldurmak için)
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz ve taze değirmen karabiber

Nasıl yapılır?

  • Kuru patlıcanları içi kaynar su dolu büyükçe bir tencereye yerleştirin. Islanması için 3 dakika haşlayın. İçi soğuk su dolu başka bir tencereye nazikçe yerleştirin ve 2 dakika tutun.
  • Soğanları, bulguru, sarımsağı, salçayı, 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve baharatları bir kaba koyup iyice yoğurun.
  • Pişirmek için Hecha tencerinizi alın. Hazırladığınız dolma içini kaşık yardımıyla her patlıcanın içine nazikçe doldurup üstünü kaşıkla hafifçe bastırın. Her patlıcanın üstünde 1 cm’lik boşluk kaldığından emin olun ki bulgur şiştiğinde patlıcandan taşmasın. Kenarlarından bastırıp hafifçe patlıcanları kapatın. İçi dolmuş patlıcanları yan yana koyun ve sıkıca paketleyin.
  • Üzerine yaklaşık 2 su bardağı suyu üstüne ve etrafına dökün. Kaynayana dek pişirin. Kaynayınca altını kısın ve 30-35 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Şef Pelin Dumanlı