Balkabağı Mücveri

[ig_row width=”boxed” r_class=”none” t_class=”none” background=”none” solid_color_value=”#FFFFFF” solid_color_color=”#ffffff” gradient_color=”0% #FFFFFF,100% #000000″ gradient_direction=”vertical” repeat=”full” stretch=”none” position=”center center” paralax=”no” relative=”no” video_b=”no” v_mp4 border_width_value_=”0″ border_style=”solid” border_color=”#000″ div_padding_top=”30″ div_padding_bottom=”30″ div_padding_right=”30″ div_padding_left=”30″ ][ig_column span=”span12″][ig_text enable_dropcap=”no” disabled_el=”no” ]

Ihtiyaçlar: Hecha Skillet

 

Malzemeler

300 gr balkabağı

1 adet sarımsak

1 adet kırmızı soğan

1 adet yeşil biber

1 yemek kaşığı çemen otu tohumu

1 yemek kaşığı kimyon tohumu

2 yemek kaşığı un

Kızartma yağı

Yumurta

1 su bardağı süzme yoğurt

Tuz, karabiber

Tarif

Balkabağını rendeleyin ve suyunu sıkın.

Bir havanın içinde çemen otu tohumu ve kimyon tohumlarınıdövün. Bu karışımın yarısını, dövülmüş sarımsağı, piyaz dilimlenmiş soğanı veince dilimlenmiş yeşil biberi balkabağının içine ekleyip karıştırın.

Yumurtayı ekleyin ve yoğurun.

Unu kıvamı biraz sertleşene kadar ilave edin.

Hecha Skillette kızartma yağını ısıtın.

Bir tabağın üstüne mutfak havlusu serin.

Elinizle balkabağını küçük toplar yapın ve bu topları 1,5dakika kızartın. Kızarttığınız topları mutfak havlusunun üzerine koyun.

Sos tenceresinde geriye kalan baharat karışımını soğuktankoyup zeytinyağı ile 2 dakika ısıtın.

Zeytinyağını süzün ve yoğurtla karıştırıp sosunuzu hazırlayın.Geriye kalan baharatları da sosunuza ekleyebilirsiniz.

[/ig_text][/ig_column][/ig_row]